Wijn App Omfietswijngids 2014, een aanrader?

Wijn app Omfietswijngids 2014Begin deze maand lieten we hier op Wijnbloggers weten dat de Omfietswijngids 2014 weer in de winkels ligt. Niet alleen is er een boek, maar er is ook wijn app van de Omfietswijnen.

Omfietswijngids 2014

De Omfietswijngids werd in 2001 voor het eerst uitgegeven onder de naam Supermarktwijngids. Toen er steeds meer winkels bijkwamen, die geen supermarkt waren (zoals de HEMA, Gall & Gall, Henri Bloem, Grapedistrict, etc.) kon deze gids de naam Supermarktwijngids niet langer behouden en werd de gids omgedoopt tot Omfietswijngids en bevat de gids wijnen die het omfietsen waard zijn.

In de nieuwe Omfietswijngids 2014 geeft Nicolaas Klei aan wat de allerlekkerste wijnen zijn die je het komende jaar bij de verschillende (deelnemende) supermarkten en wijnwinkels kunt krijgen. Voor het samenstellen van de nieuwe gids heeft Nicolaas Klei meer dan 3000 wijnen geproefd. Slechts 10 procent van de wijnen die hij geproefd heeft, krijgt het predicaat Omfietswijn®.  Dit jaar zijn dat 411 wijnen.

iTunesOmfietswijngids 2014 (€3,59)

Wijn app Omfietswijngids 2014

De wijn app Omfietswijngids 2014 is net als een boek nog kakelvers. De wijn app is sinds 14 november verkrijgbaar in iTunes en is in het Nederlands. De wijn app is, net als het boek, uitgegeven door Uitgeverij Podium. De wijn app is geschikt voor  iPhone, iPad en iPod touch,  iOS 6.0 of nieuwer. Ook is deze wijn app geoptimaliseerd voor iPhone 5.

Wat kan en doet deze wijn app?

Deze wijn app is de opvolger van de Supermarktwijngids en bevat de 411 Omfietswijnen®, die door Nicolaas Klei zijn uitgeroepen tot Omfietswijnen. Voor het samenstellen van de nieuwe gids heeft Nicolaas Klei meer dan 3000 wijnen geproefd. Nog geen 10 procent van de wijnen die hij geproefd heeft, heeft het predicaat Omfietswijn®. gekregen.

Naast de 411 Omfietswijnen bevat deze wijn app ook het complete assortiment van de deelnemende supermarkten of natuurvoedingswinkels als By the Grape, Gall & Gall, Les Généreux, De Gouden Ton, Hema, Henri Bloem en Marqt. Wijnen van bijvoorbeeld de C1000 of Jumbo zul je er niet vinden, want deze supermarkten deden dit jaar niet mee. Wel vind je er wijnen van Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk van den Broek, Lidl, en Plus. De wijnen van deze supermarkten zijn wel beoordeeld en geïndexeerd. De wijnen van de Jumbo en de C1000 dus niet.

Maar wat kun je nu met deze wijn app? Deze wijn app fungeert eigenlijk dus als de mobiele versie van het papieren boek. Handig natuurlijk als je bij een deelnemende winkel staat en wilt weten hoe een wijn beoordeeld is. Binnen deze wijn app kun je eenvoudig zoeken binnen de opgenomen wijnen. Bij het zoeken kun je verschillende filters aanmaken. Zo kun je zoeken op wijnsoort (rood, wit of rosé), maar natuurlijk ook op de naam van een wijn. Bij het zoeken kun je meerdere supermarkten selecteren, maar kun je ook selecteren op land, prijs of als je alleen maar biologische wijnen wilt vinden, dan kun je dat ook aangeven.

Ook is het binnen deze wijn app mogelijk om bij de wijnen je eigen proefnotitie te maken en je favoriete wijnen op te slaan. Deze wijn app is ook helemaal social, want je kunt je wijnen delen Facebook en Twitter, maar ook mailen.

Is de wijn app Omfietswijngids 2014 een aanrader, ja of nee?

De versie van dit jaar is beter dan die van vorig jaar, dat moet ik de makers nageven, maar toch ben ik niet helemaal hoteldebotel van deze app en kan me in de kritiek, die verschillende  bezoekers van Wijnbloggers.nl op de papieren gids hebben geuit, helemaal vinden. Het grote nadeel van deze app is het ontbreken van de wijnen van de supermarkten Jumbo en C1000. De app ziet er mooi uit, het zoeken werkt ook prima, evenals het toevoegen van je eigen proefnotitie. Maar toch loop ik niet helemaal warm voor deze wijn app…..

Een aanrader, ja of nee? Een mjaah… (als je favoriete supermarkt maar niet de C1000 of de Jumbo is!).

wijn app Omfietswijngids 2014

 

 
2 Reacties
  1. Helaas is de omfietswijngids geen supermarktwijngids.
    M.i. is deze gids te beperkt als je meer wilt weten over supermarktwijnen!
    Wellicht levert Hamersma het alternatief?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.