Wijn app MyWineLibrary, een aanrader?

Wijn app MyWineLibrary-thumbDe wijn app MyWineLibrary is zowel verkrijgbaar in een gratis versie als in een versie waarvoor je moet betalen. Om het geld hoef je het niet te laten, want de versie van de wijn app waar je voor moet betalen, kost slechts 1,99. Maar voordat ik de wijn app eventueel wil gaan kopen, wil ik deze wijn app toch graag eerst even in de gratis versie bekijken en testen om te kijken of het wat is. Ben en blijf natuurlijk wel een Nederlander 😉

Wijn App MyWineLibrary

De wijn app MyWineLibrary is momenteel in de iTunesstore te downloaden. De wijn app is recent geüpdatet (31-10-2012) en de versie die je nu kunt dowloaden is versie 1.03.

Wat doet en kan deze wijn app?

De naam zegt het al: Deze wijn app is een wijnbieb. In deze wijn app kun je gemakkelijk de wijnen die je hebt gedronken, opslaan.  Je kunt een foto nemen van de fles wijnen of een reeds genomen foto van je gedronken fles, toevoegen. Vervolgens kun je het desbetreffend land toevoegen. Ook hier (zoals vaak, te vaak) krijg je een lange lijst met landen waaruit je kunt kiezen. Fijn is dat de eerste 12 landen van de lange lijst daadwerkelijk ook bekende wijnlanden zijn, maar heb je een wijn uit bijvoorbeeld  Hongarije dan zul je een eind naar beneden moeten scrollen en kom je langs allerlei exotische bestemming als Barbados, de Kaaimaneilanden,  maar ook Bahrein, Colombia en Haïti. Ik zou zeggen, laat de landen die geen wijn produceren nu gewoon lekker weg. Of zit ik er geweldig naast en zijn er wijnen uit Barbados, de Kaaimaneilanden en Bahrein. Volgens mij niet. En al zeker niet in het laatstgenoemde land.

wijn app wijnbiebMaar terug naar de wijn app. Deze app is waarschijnlijk erg gericht op Zuid-Afrika. Bij de landensectie wordt dit land ook als eerste genoemd en als je een regio wilt toevoegen, krijg je – ongeacht het land van herkomst wat je hebt ingevuld – de verschillende wijnregio’s in Zuid-Afrika. Maar je kunt vrij gemakkelijk nieuwe regio’s toevoegen. De regio die je hebt toegevoegd, blijft niet bewaard. Aan de ene kant handig, want dan krijg je niet zo’n ontzettende lange lijst als bij de landen het geval is. Aan de andere kant de lijst is er…

Naast land en regio voeg je verder natuurlijk de wijnnaam in evenals de wijnproducent. Ook hier kun je zelf de namen toevoegen en is er een lijst met Zuid-Afrikaanse opties.

Ook kun je natuurlijk het soort wijn toevoegen en aangeven of het een zoete wijn is of juist een droge. Tevens kun je de wijn sterretjes geven, aangeven of de wijn prijzen heeft gewonnen en is er ook ruimte om een verhaaltje over de wijn te schrijven. Al je bevindingen die je vastlegt in deze app kun je gemakkelijk delen via Facebook, Twitter en mail.

Wijnbieb

In je wijnbieb staan je opgeslagen wijnen, waarbinnen je aardig kunt zoeken. Zo kun je zoeken op sterren. De wijnen die je het hoogst hebt gewaardeerd staan bovenaan, zodat je makkelijk je topwijnen kunt terugvinden. Ook kun je zoeken op regio, jaartal, wijnhandel etc. Dat vind ik echt heel goed. Bij de meeste apps die ik heb uitgeprobeerd, was de zoekfunctie niet altijd even geweldig.

Informatie

Deze wijnapp biedt op twee manier wijninformatie aan. De eerste manier is door midddel van een landkaart waarop allerlei wijngaarden in Zuid-Afrika aangegeven staan. Heb je nu zelf Zuid-Afrikaanse wijn gedronken dan staan de wijngaarden waarvan jij de wijn hebt gedronken in het paars aangegeven in plaats van in het rood,

Onder het tabje “More” vind je nog wat informatie over wijn in het algemeen: over het proeven van wijn en de smaken en over de ‘blends’ die mogelijk zijn.

Deze wijn app een aanrader, ja of nee?

Hoewel ik deze wijn app er grafisch mooi uit vind zien, zou ik de app niet snel aanschaffen. Deze wijn app biedt niet veel meer nieuws dan andere wijn apps die ik gezien heb. Maar mocht je gek zijn op Zuid-Afrikaanse wijn dan is het misschien wel leuk om deze wijn app te hebben.

Een aanrader, ja of nee? Mmmm… nee

Wijn app MyWineLibrary-schermen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.