Wijn app iPairings Basic

wijn app pocket pairingsWijn en kaas een geweldige combinatie, vind ik. Dus vandaag eens een wijn app waarmee je eenvoudig en snel de juiste wijn bij een kaas kunt vinden of andersom.

Wijn app iPairings Basic: Wine, Food & Cheese Pairings

Deze wijn app is al sinds 2009 in iTunes te downloaden en ook voor android toestellen is deze wijn app in Google Play te verkrijgen. In iTunes is deze app in een basis versie gratis te verkrijgen, wil je meer dan kun je voor € 0,89 de wijn app upgraden naar een uitgebreidere versie. In Google Play heb ik – maar misschien kijk ik niet goed – geen gratis versie kunnen vinden en kost de app eveneens € 0,89. Deze wijn app is in het Engels en geschikt voor de iPhone, iPod touch en iPad en android-toestellen.

Wat kan en doet deze wijn app?

In de gratis versie vind je drie verschillende lijsten; een lijst met 6 verschillende wijnen (6 druivensoorten), een lijst met allerlei gerecht en een lijst met diverse kaassoorten.

wijn app pocket pairing wijn lijstDe wijnlijst
In de wijnlijst zie je 6 verschillende omschrijvingen staan van de Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Riesling en Sauvignon Blanc. Achter elke soort staat een korte omschrijving van de soort wijn die deze druif geeft (textuur, aroma’s, tannines) als je vervolgens op één van de soorten klikt, opent zich een nieuw blad met daarop een lijst van kazen en soorten gerechten die goed bij deze soort wijn passen.

De gerechtenlijst
In de gerechtenlijst vind je allerlei soorten vlees, vis, pasta etc. op alfabetische volgorde waar je suggestie krijgt – als je op een gerecht klikt – voor een wijnsoort. Kies je voor oesters dan krijg je daar als tip de Sauvignon Blanc (wederom staat de omschrijving van de wijn hierbij).

De kaaslijst
De kaaslijst werkt hetzelfde als de gerechtenlijst. Je ziet een lijst van kaassoorten op alfabetische volgorde. Als je hier op klikt dan krijg je dus een suggestie voor een wijnsoort. Kies je voor Danish blue bijvoorbeeld dan krijg je als suggestie de Cabernet Sauvignon.

De gratis versie is dus zeer beperkt qua wijnen. Schaf je de uitgebreide versie aan dan heb je toegang tot 125 verschillende wijnsoorten in plaats van de 6 die de gratis versie biedt. Ook biedt deze versie meer dan 1000 wijn&spijs combinaties en meer dan 400 kaas&wijn combinaties.

Wijn app iPairings Basic: Wine, Food & Cheese Pairings een aanrader of niet?

Wat een fijne app. Niet te veel tekst, je hebt snel wat je zoekt en de app is handig in gebruik. Ideaal als je lekker gaat eten en snel wilt weten wat voor soort wijn er bij je eten past.  De gratis versie is misschien wat beperkt met de 6 verschillende wijnsoorten, maar de uitbreiding is niet duur en bied je toegang tot een enorme hoeveelheid meer combinaties.

Wijn app iPairings Basic: Wine, Food & Cheese Pairings een aanrader? Ja…

wijn app pocket pairings schermen

Een aantal andere Wijn apps die wij hebben getest….

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 
 Corkbin 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.