Wijn app Ik weet wat van wijn, een aanrader of niet?

wijn app ik weet wat van wijn logoOp Wijnbloggers.nl nemen we regelmatig wijn apps onder de loep. Wijn apps waarmee je je etiket kunt scannen om zo meer te weten te komen over de fles wijn, wijn apps om je wijnvoorraad te beheren, maar ook wijn apps met wijncursussen. Vandaag een wijn app in de laatste categorie, namelijk de wijn app “Ik weet wat van wijn”.

Wijn app Ik weet wat van wijn

De wijn app Ik weet wat van wijn is momenteel voor zowel de iPhone, iPad als Android toestellen te verkrijgen. Deze wijn app is in het Nederlands, maar ook in het Engels, verkrijgbaar. En gratis.

iTunes: Ik weet wat van wijn
Google Play: Ik weet wat van wijn

wijn app ik weet wat van wijn 2.2Wat kan en doet deze wijn app?

De wijn app Ik weet wat van wijn bevat basiskennis over wijn voor de wijnliefhebber die graag iets meer wil weten over wijn. Je vindt er informatie over hoe wijn gemaakt wordt, wat je in een wijn kunt proeven, hoe je een wijn proeft, over de smaak van veel voorkomende druivenrassen én informatie over de belangrijkste wijngebieden in de wereld. Met de kennis die je op doet met deze wijn app, word je gelijk klaargestoomd voor het wijnexamen SWEN basisniveau.

In 5 lessen wordt er van alles over wijn verteld. De lessen zijn helder, duidelijk en mooi weergegeven. Filmpjes, mooie schema’s en overzichtelijke kaarten van wijngebieden, met daarin info over de bekendste wijn van een bepaald gebied, de belangrijkste wijnsoort van dat gebied en de meest voorkomende duivensoort in dat gebied. Als je alle lessen hebt doorlopen, kun je je wijnkennis testen.

Deze wijn app een aanrader of niet?

De wijn Ik weet wat van wijn ziet er mooi uit. Het is even goed kijken hoe de navigatie precies in elkaar steekt, maar als je dat door hebt, werkt deze app prettig en simpel. De app ziet er mooi uit. Mooie kaarten van wijngebieden waar je door op het wijngebied te drukken weer meer informatie krijgt. Naast het lezen van de informatie die zich in de app bevindt, kun je er ook voor kiezen om je te laten voorlezen. De wijntest aan het einde is niet heel moeilijk, maar er zijn wel meerdere varianten, zodat je de opgedane kennis goed kunt testen. Aan het einde krijg je je resultaat te zien en word je gefeliciteerd en ben je klaar voor het basisexamen. Wil je het examen ook echt afleggen dan kun je doorklikken en dat examen tegen betaling online doen. Goed bedacht.

Wijn app Ik weet wat van wijn een aanrader? Ja zeker!

wijn app ik weet wat van wijn 1 wijn app ik weet wat van wijn 3

Heb jij zelf een leuke wijn app ontdekt, die wij zeker eens moeten uitproberen? Laat het ons weten, dan gaan we dat zeker doen!

3 Reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.