Wijn app Guide Hachette 2013

Wijn App Guide Hachette 2013Wie een groot liefhebber is van Franse wijnen, kent vast de Guide Hachette de vins wel, de wijngids voor Franse wijnen. Naast de papieren gids (die momenteel even niet te verkrijgen is, maar in herdruk is), is er ook de gratis wijn app: Guide Hachette 2013.

Wijngids Guide Hachette de vins

De Guide Hachette de vins bevat zo’n 10.000 Franse wijnen. Elk jaar worden er door Franse wijnboeren samen zo’n 50.000 wijnen ingezonden. Deze inzendingen worden geproefd en de 10.000 wijnen die het beste bevonden worden, krijgen een plaatsje in de gids. Sommige wijnen zijn zo goed dat ze één ster, twee sterren of zelfs drie sterren krijgen toebedeeld, maar dat is maar voor een klein aantal wijnen weggelegd. Ook kunnen wijnen de zogenaamde titel ‘Coup de Coeur’ krijgen. Dit zijn de wijnen die als beste worden bevonden tijdens een blind proeverij. Dit zijn er meestal zo’n 500 per jaar.

Wijn app Guide Hachette 2013

De wijn app Guide Hachette wordt elk jaar bijgewerkt, zoals er elk jaar een nieuwe gids met nieuwe beoordeelde inzendingen wordt uitgegeven. De app is in het Frans en is geschikt voor zowel de iPhone, de iPod touch en de iPad. (iOS 4.0 of nieuwer.) En je moet natuurlijk minstens 17 jaar zijn om deze wijn app te kunnen downloaden.

Wijn app Guide Hachette 2013 - iPadWat kan en doet deze wijn app?

De wijn app Guide Hachette 2013 bevat informatie over wijnregio’s, appellaties, jaargangen, begrippen in de wijn (wijnwoordenboek), druivenrassen en natuurlijk informatie over wijnen. De wijnen die bekroond zijn met 2 of 3 sterren zijn eenvoudig te vinden en je kunt er gemakkelijk door heen bladeren. Als je op het etiket van zo’n wijn tikt, krijg je informatie over het chateau en de wijn. Binnen deze pagina met informatie over de wijn, kun je eenvoudig weer doorklikken als je meer informatie wilt over de producent of over de appellation. Ook kun je je persoonlijke wijnnotitie toevoegen, waarbij je kunt aangeven of je de wijn al hebt geproefd, óf dat de wijn nog in je kelder ligt te wachten.  Het maken van de notities is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Zo heb je bijvoorbeeld geen lange lijsten waar je door heen moet scrollen en dat vind ik persoonlijk fijn. Je moet wat meer typen.

In de onderstaande video zie je hoe de app werkt…

Wijn app Guide Hachette 2013 een aanrader of niet?

Deze gratis wijn app is zeker handig en een must have voor liefhebbers van de betere Franse wijnen, maar je moet wel kennis van de Franse taal hebben, aangezien de app volledig in het Frans is. Heb je dat niet, dan heb je ook niks aan deze wijn app. Jammer is het dat de app niet in meerdere talen beschikbaar is. Beschik je over genoeg kennis van de Franse taal dan is deze wijn app zeker een aanrader. De wijn app is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en bevat een schat aan informatie over allerlei zaken die met (Franse) wijn te maken hebben.

Wijn app Guide Hachette 2013 een aanrader? Ja… (voor degene onder ons die een woordje Frans spreken en begrijpen…)

Wijn app Guide Hachette

Wijn app Guide Hachette

 

Andere Wijn apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 

1 Reactie
  1. Een groot nadeel is dat de app na verloop van tijd vrijwel onbruikbaar wordt en je dwingt om een nieuwe uitgave te kopen. De optie om dan de oude gegevens te herstellen wordt wel aangeboden, maar werkt niet…

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.