Wijn app, een aanrader?

Wijn AppOp het gebied van wijn zijn er behoorlijk wat wijn apps te vinden. Er zijn wijn apps met wijncursussen, er zijn wijn apps om wijnkelders te organiseren, maar er zijn ook wijn apps die je meer vertellen over een bepaalde wijn. Vandaag hebben we een wijn app waarmee je gedronken wijnen kunt onthouden en delen met je vrienden: de Wijn app.

Wijn app

Wijn app is een wijn app van Nederlandse bodem. De app is gemaakt door Pieter Born van BluMedialab en is dit jaar op de markt gekomen.

Wat doet en kan deze Wijn app?

Met deze wijn app kun je bijhouden welke wijnen je hebt geproefd, zodat je ze later snel terug kan vinden en delen op Twitter, Facebook of per email. In de app voer je een aantal gegevens in over de wijn en kun je foto’s (max. 3) toevoegen. Alle notities worden opgeslagen in iCloud, zodat je alle gegevens blijft houden. Ook als je een nieuwe iPhone hebt, heb je nog gewoon toegang tot je opgeslagen notities.

Deze wijn app oogt stijlvol, overzichtelijk en gemakkelijk. Bij het openen van de app kom je in een menu waar je kunt kiezen om een wijn toe te voegen met of zonder foto. Tevens zie je op deze pagina de wijnen die nu in de webshop in de aanbieding zijn. Als je een nieuwe wijn wilt toevoegen, kun je dus kiezen uit het toevoegen van een wijn met of zonder foto. Wil je een foto toevoegen dan kun je kiezen uit een foto nemen of een foto toevoegen uit je filmrol (de foto’s die je dus al op je iPhone of iPad etc. hebt staan.

De informatie die je moet toevoegen over de wijn bestaat uit:  Naam, Streek, Type (rood, wit, rosé) Druivenras, wijnjaar, land van herkomst en je kunt nog opmerkingen toevoegen (waar heb je het gedronken, met wie…, wat je daar maar kwijt wilt. Door middel van een slider kun je de wijn nog een cijfer gegeven en de wijn vervolgens opslaan in je wijnlijst.

Het toevoegen van informatie is simpel te doen. Maar wat ik een beetje vervelend vind, is dat je bij het toevoegen van het land van herkomst niet kunt typen en je een lijst op alfabetische volgorde krijgt, waar je doorheen moet scrollen. Bij het toevoegen van mijn wijn afkomstig uit Spanje, moest ik de hele lijst door. De lijst met landen bestaat niet alleen uit wijnlanden, maar uit alle landen ter wereld. Althans, of er moet ook aan wijnbouw op Antartica worden gedaan, want deze staat in de lijst, maar dan heb ik toch echt iets gemist. Liever zou ik bij het toevoegen van het land van herkomst kunnen typen. Al is het maar de eerste letter, waarna er opties komen. Bij het toevoegen van het druivenras werkt het wel zo.

Misschien is het jammer dat je niet kunt toevoegen waar je de wijn hebt gekocht, maar deze informatie kun je natuurlijk goed toevoegen in het opmerkingenveld.

De Wijnlijst van Wijn App

Alle wijnen die je opslaat komen in je wijnlijst terecht. In deze wijnlijst zie je je wijnen terug. Een lijst met foto, wijnnaam, druivensoort, jaar en, in icoontjes weergegeven, kleur wijn, cijfer en land van herkomst. Dit oogt zo erg overzichtelijk. B innen je wijnlijst kun je gemakkelijk zoeken. Met de zoekfunctie kun je zoeken naar de laatste toegevoegde wijn, wijnjaar, type en cijfer. Maar als je bijvoorbeeld op land wilt zoeken dan kan dat niet. Bij het zoeken naar alle wijnen afkomstig uit Spanje, krijg ik naast de wijnen uit Spanje, ook alle wijnen waarvan de naam met een S begint en dan alles door elkaar.

Als je in je wijnlijst bent, krijg je ook suggesties van de wijn app welke wijnen je ook eens zou kunnen proberen (waaronder natuurlijk de aanbiedingen) en die verkocht worden in de bijbehorende webshop. Maar deze wijn app is een gesponsorde app en via het laatste tabblad van het menu kun je verschillende wijnen kopen. De webshop ziet er mooi uit. Mooie foto van de wijnfles, met in het kort de belangrijkste info, gevolgd door een beschrijving én achtergrondinformatie over het wijngebied en de wijnmakerij.

Aanrader, ja of nee?

Wederom twijfel ik. De wijn app kan minder dan bijvoorbeeld Wine Notes, waar je uitgebreide notities mee kunt maken en waar je heel erg goed kunt zoeken in de proefnotities die je hebt toegevoegd. Maar bij Wine Notes moet je dan wel weer uitgebreidere proefnotities maken. Bij Wijn app hoeft dat niet. Hier vul je snel en gemakkelijk wat basisinfo in en heb je bij opmerkingen ruimte om zaken te noteren die je opvallen aan de wijn bijvoorbeeld. Wat handig is als je bijvoorbeeld bij vrienden of in een restaurant een lekkere wijn drinkt en die niet wil vergeten.

Een aanrader… mja, voor het onthouden van een wijn die je ergens drinkt en lekker vindt.

WIJN APP Wijn App

Meer Wijn apps door ons getest…

Vivino, een aanrader?
&Wijn
Bordeaux Wine Trip
Wijnshaker
Wine Notes

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.