Wijn app Selecting a Wine for Dummies, een aanrader?

wijn app selecting a wine for dummiesJe kent ze vast wel de “Dummies”-boeken. Van ‘Burn-out voor Dummies’ tot ‘Forensisch onderzoek voor Dummies’ en van ‘Breien voor Dummies’ tot ‘Natuurkunde voor Dummies.’ Je kunt het zo gek genoeg niet bedenken of er is wel een Dummies-boek voor. Daarom niet zo heel gek dat er zelfs een Dummies app is en wel; een Dummies-app op het gebied van wijn. De wijn app van deze week is dan ook de Dummies-app: Selecting a Wine for Dummies.

Wijn app Selecting a Wine for Dummies

Deze gratis wijn app is al een oudje en is voor het laatst bijgewerkt op 28-12-2009. De wijn app is gemaakt door Zumobi Inc. en is volledig in het Engels.

wijn app - homeWat doet en kan deze wijn app?

Zodra je deze wijn app hebt gedownload en opent, herken je de Dummies-boeken gelijk in deze wijn app. De app is in helemaal in stijl van de boeken. Uitgevoerd in het zwart met geel, en grote blokken met tekst.

Op de “homepage” van de wijn app zie je eigenlijk 4 blokken. Een blok met onderwerpen, een blok om te zoeken en een blok met je ‘Tool Kit’ en een blok “Wine Spotlight”. Handig en fijn is het vraagtekentje onderaan het scherm, waar je terecht kunt voor hulp en waar uitgelegd wordt hoe je deze app moet gebruiken.

Onderwerpen Bij onderwerpen staat een lijst aan onderwerpen die met wijn te maken hebben. Je vindt er informatie over wijn en spijs, temperatuur van wijn, druiven, een wijnwoordenboekje, een ‘hoe-moet-ik-wijn-proeven’-sectie, informatie over wijngebieden, etc. Alles op een vlotte en leuke manier geschreven.

Zoeken Binnen deze wijn app kun je zoeken en dat is fijn. De afgelopen weken hebben we bij het uitproberen van verschillende wijn apps gezien, dat een ‘zoekfunctie’ niet altijd aanwezig is of even duidelijk werkt. Deze wijn app heeft dus een zoekfunctie. Zoals de meeste zoekfuncties werken, werkt deze ook. Bij het intikken van de zoekterm Bordeaux krijg je alle resultaten waar Bordeaux in voorkomt (in de titel of in de tekst).

wijn app - favoriete wijnTool Kit In de Tool Kit kun je kiezen uit vier opties: Je favoriete wijnen bijhouden, Wat eet ik bij deze wijn of welke wijn drink ik bij dit gerecht, een ‘hoe-zeg –ik- dat-gidsje’ én (natuurlijk) een verwijzing naar het boek en kun je het boek ook kopen.

Favoriete wijnen. Het toevoegen van je favoriete wijn is hier simpel en gemakkelijk, maar dat is logisch, want het is voor Dummies ;). Je voegt de naam van de wijn toe, je kunt een foto maken van je favoriete wijn of een foto toevoegen vanuit je fotoalbum op je iPhone, iPad etc. En dan is er ruimte voor aantekeningen, waar je naar hartenlust al je bevindingen over de wijn kwijt kunt.

Eten&Wijn en Wijn&Eten Het zoeken naar welk gerecht je bij welke wijn moet eten en vice versa werkt wederom simpel en gemakkelijk. Je zoekt het gerecht of de wijn op, klikt het aan en je krijgt een lijstje met bijpassende wijnen of gerechten.

wijn app - uitsprakenHoe zeg ik dat…? Een erg vermakelijk onderdeel is dit. Allerlei begrippen staan hier in een lijst met daarbij geschreven hoe je het uitspreekt. Dus bij Cabernet Sauvignon staat: Cab er nay saw vee nyon. Ook kun je horen hoe het uitgesproken dient te worden, in het Engels weliswaar.

Aanrader, ja of nee?

Deze wijn app moet je downloaden met hetzelfde doel als je een ‘…. Voor Dummies’-boek zou kopen. Je wilt wat meer weten over een bepaald onderwerp op een duidelijke, simpele manier uitgelegd. Dat is ook wat deze wijn app doet. Er valt veel te lezen over wijn-gerelateerde onderwerpen en daarnaast kun je favoriete wijnen op een makkelijke manier bijhouden en snel en gemakkelijk opzoeken wat bij elkaar pas qua eten en wijn.

Een aanrader…? Ja zeker! Als je het leuk vindt om over wijn te lezen is het een leuke app!

wijn app dummies - schermen

kajfkaj

Meer Wijn apps door ons getest…

Vivino
&Wijn
Bordeaux Wine Trip
Wijnshaker
Wine Notes
Wijn app

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.