Wijn app Drync geoptimaliseerd voor de iPad

wijn app dryncBegin 2014 schreven we hier op Wijnbloggers.nl al over de wijn app Drync, die we toen hebben getest en hebben toegevoegd aan ons lijstje van wijn apps. De wijn app Drync is vergelijkbaar met onze favoriete wijn app Vivino. Drync heeft de wijn app nu geoptimaliseerd voor de iPad en tevens een sociaal netwerk toegevoegd.

Wat kan en doet de wijn app Drync?

Net als bij Vivino kun je bij Drync een foto maken van het etiket van een fles wijn en de wijn app vervolgens allerlei informatie over de wijn geeft. Je kunt proefnotities maken van de wijn, de wijn waarderen en delen via social media. Vergelijkbaar met Vivino dus.

Maar laten we eens alleen naar Drync kijken. Naast het scannen van wijn, het toevoegen van proefnotities, is het ook mogelijk om met Drync wijn te kopen. Helaas, niet te gebruiken in Nederland, maar als je in Amerika met Drync een wijn scant, laat de wijn app zien waar deze wijn te verkrijgen is en wat de prijs van de wijn is. Erg handig is dan ook dat je via de wijn app dan ook gelijk de wijn kunt kopen. Overigens is dat niet mogelijk om alle wijnen die je scant via Drync te kopen. Dit kan alleen met een aantal wijnen, zo’n 40.000. Maar op zich is de koopfunctie natuurlijk geweldig!

Kortom, voor ons Nederlanders blijft wijn app Vivino een handigere app. Ook omdat je binnen Vivino veel meer Nederlandse proefnotities en prijzen tegenkomt. Mocht je toch een wijn hebben, die niet terug te vinden is in Vivino en je toch graag de prijs wilt weten van een bepaalde wijn dan kun je natuurlijk altijd kijken of deze wijn te vinden is binnen Drync.

Leuk vonden we in ieder geval de  “Wine Lists” die de wijn app geeft. Deze “Wine Lists” geven overzichten van wijnen, die bijvoorbeeld populair zijn bij andere Drync-gebruikers, worden aangeraden door wijnexperts of een thema behandelen, zoals “Portuguese Pleasures”, Old World Whites of Burgundian Beauties.

In de onderstaande video wordt de wijn app uitgelegd.

Wijn app Drync, een aanrader of niet?

Deze wijn app ziet er erg mooi uit, werkt eenvoudig en goed. Dus niks mis met deze wijn app. Maar als je gebruik wilt maken van alle functionaliteiten van deze wijn app, moet je in de Verenigde Staten wonen en niet in Nederland. En dat is toch een beetje jammer. Ondanks dat deze wijn app goed werkt, zal ik mijn Vivino-appje niet zo snel inruilen voor deze.

Wijn app Drync, een aanrader? Ja hoor…!

Deze wijn app kun je hier downloaden:

iTunes: Drync
Google PlayDrync

schermen wijn app Drync

Heb jij zelf een leuke wijn app ontdekt, die wij zeker eens moeten uitproberen?  Laat het ons weten, dan gaan we dat zeker doen!

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.