Wijn app Drync, een aanrader of niet?

wijn app dryncHet lijstje van wijn apps die wij van Wijnbloggers hebben uitgetest wordt langer en langer en ook vandaag hebben we er weer eentje om toe te voegen aan de lijst. De wijn app van vandaag is de wijn app Drync.

Wijn app Drync

Deze wijn app is momenteel verkrijgbaar in versie 2.8 en de voertaal is Engels. Natuurlijk moet je minstens 17 zijn om deze wijn app te kunnen downloaden, zoals alle apps die iets met alcohol te maken hebben. Deze wijn app is geschikt voor de iPhone, iPad en iPhone Touch en vereist iOS 6.0 of nieuwer. Ook is de wijn app geoptimaliseerd voor iPhone 5.

iTunes: Drync
Google Play: Drync

Wat kan en doet deze wijn app?

Eigenlijk lijkt Drync op de wijn app Vivino, onze favoriet. Net als bij Vivino kun je bij Drync een foto maken van het etiket van een fles wijn en de wijn app vervolgens allerlei informatie over de wijn geeft. Je kunt proefnotities maken van de wijn, de wijn waarderen en delen via social media. Vergelijkbaar met Vivino dus.

Daar waar Drync halverwege vorig jaar veel meer wijnen in de database had staan, heeft Vivino een enorme inhaalslag gemaakt. Drync heeft meer dan 1,7 miljoenen wijnen in de database staan, terwijl Vivino er nu meer dan 2,3 miljoen heeft.

Maar laten we eens alleen naar Drync kijken. Naast het scannen van wijn, het toevoegen van proefnotities, is het ook mogelijk om met Drync wijn te kopen. Helaas, niet te gebruiken in Nederland, maar als je in Amerika met Drync een wijn scant, laat de wijn app zien waar deze wijn te verkrijgen is en wat de prijs van de wijn is. Erg handig is dan ook dat je via de wijn app dan ook gelijk de wijn kunt kopen. Overigens is dat niet mogelijk om alle wijnen die je scant via Drync te kopen. Dit kan alleen met een aantal wijnen, zo’n 40.000. Maar op zich is de koopfunctie natuurlijk geweldig!

Drync is gemakkelijk in het gebruik. Waar je wel goed op moet letten is dat je een goede foto maakt van het etiket. Ik kreeg een aantal keren de melding dat de foto niet goed was. Prettig is dan wel weer dat de wijn app het daar niet bij laat en je tips geeft om een betere foto te maken. Wanneer deze wijn app je gescande wijn niet gelijk vindt, geeft de app netjes een waarschuwing en krijg je een mail of de app de wijn heeft kunnen vinden en natuurlijk of deze wijn ook te koop is.

Om de wijn app te testen zijn er 10 flessen wijn gescand, daarbij ging het één keertje mis en gaf de wijn app informatie over een andere wijn dan wij in handen hadden, maar daar is overeen te komen. Het ging negen keer goed 🙂

Leuk vind ik de “Wine Lists” die de wijn app geeft. Deze “Wine Lists” geven overzichten van wijnen, die bijvoorbeeld populair zijn bij andere Drync-gebruikers, worden aangeraden door wijnexperts of een thema behandelen, zoals “Portuguese Pleasures”, Old World Whites of Burgundian Beauties.

In de onderstaande video wordt de wijn app uitgelegd.

Wijn app Drync, een aanrader of niet?

Deze wijn app ziet er erg mooi uit, werkt eenvoudig en goed. Dus niks mis met deze wijn app. Maar als je gebruik wilt maken van alle functionaliteiten van deze wijn app, moet je in de Verenigde Staten wonen en niet in Nederland. En dat is toch een beetje jammer. Ondanks dat deze wijn app goed werkt, zal ik mijn Vivino-appje niet zo snel inruilen voor deze.

Wijn app Drync, een aanrader? Ja hoor…!

schermen wijn app Drync

Heb jij zelf een leuke wijn app ontdekt, die wij zeker eens moeten uitproberen?  Laat het ons weten, dan gaan we dat zeker doen!

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.