Wijn app Delectable een aanrader?

Wijn app DelectableDat we het afgelopen weekend nog een overzicht van 5 handige wijn apps op Wijnbloggers publiceerden, betekent natuurlijk niet dat we stoppen met het uittesten van andere wijn apps. Vandaag is de wijn app Delectable aan de beurt.

Wijn App Delectable

Wijn app Delectable is gemaaktdoor Delectable Inc. en is in december 2012 nog voor het laatst geüpdatet naar versie  v2.3.5, wat inhoud dat deze wijn app dus al even in de app store te verkrijgen is. De wijn app is in het Engels en is geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad.

Wat kan en doet deze wijn app?

Kort gezegd kun je met deze wijn app een foto maken, die verzend je dan en Delectable zal de wijnoogst, wijnmaker en wijn naam voor je identificeren. Vervolgens kun je dan kijken hoeveel deze wijn kost en deze bestellen. Dit kan echter alleen als je woonachtig bent in de Verenigde Staten. Op zich leuk bedacht, want het bestellen is makkelijk. Je hoeft alleen maar je adres in te vullen, je creditcard gegevens in te vullen. En dit is dan wel weer leuk: je kunt je creditcard scannen met je iPad of Iphone en de gegevens worden overgenomen, maar ook kun je de gegevens gewoon handmatig invoeren en de bestelling wordt geplaatst. Dit laatste kon ik niet helemaal uittesten, aangezien ik niet in de Verenigde Staten woon, maar in Nederland.

Nu kun je denken dat deze wijn app dus niks is, omdat je niet in de Verenigde Staten woont en dus niet kunt bestellen, maar je kan nog iets meer met deze wijn app dan alleen maar wijn bestellen.

Buiten dat je met de app snel een wijn kunt toevoegen en beoordelen (foto maken, juiste smiley aantikken en een kort commentaar toevoegen), is de app tevens een soort ‘community’. Een soort mix van Twitter en Facebook op wijngebied. Binnen deze wijn app kun je mensen volgen en mensen kunnen jou ook volgen. Het verschil met Twitter is dat je niet de dagelijkse beslommeringen van mensen volgt, maar de wijnen kunt zien die zij hebben toegevoegd en beoordeeld. Bij elke wijn die zij hebben toegevoegd, kun je een reactie achterlaten en ook de reacties die anderen hebben gegeven op deze wijn lezen.  Lijkt de wijn je wat, dan kun je de wijn ook gelijk bestellen. Maar zoals eerder gezegd dit kan alleen in de Verenigde Staten. Zou op zich een leuke app zijn voor de Nederlandse wijngaarden en wijnbouwers…

Het draait bij deze wijn app dus om bestellen, maar ook om het uitwisselen van ervaringen met allerlei andere wijnliefhebbers. Of zoals bij de omschrijving van deze wijn app in de app store valt te lezen: “Plus Delectable’s community brengt liefhebbers en wijn professionals uit de industrie bij elkaar om wijnen te delen en te ontdekken. Zie wat sommeliers, wijnmakers, wijn schrijvers en je vrienden drinken en krijg inzicht in de wijnen die zij lekker vinden.”

Wijn app Delectable een aanrader; ja of nee?

Op zich is het een leuke app, maar gericht op de Verenigde Staten. Qua wijnen bestellen heb je er niet zo veel aan. Het deelnemen aan de community is leuk, maar ook hier loop je tegen het feit aan dat als een wijn je iets lijkt, je deze alleen kan bestellen in de Verenigde Staten. De omschrijvingen van de wijn zijn kort dus je zult zelf nog wel enig zoekwerk moeten verichten of de wijn daadwerkelijk iets voor je is en waar je deze wijn dus kunt bestellen. Deze wijn app gericht op Nederland en met name op de Nederlandse wijngaarden en producenten zou in mijn ogen wel ontzettend leuk zijn!

Wijn app Delectable een aanrader; ja of nee? Nee…

Wijn app Delectable - schermen

Meer Wijn apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Bordeaux Wine Trip
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.