Wijn app Corkbin een aanrader of niet?

Andere Wijn apps door ons getest…  WineRatings+ Wine Journal+ Pocket Edition Wijn app Connaisseur Vivino &Wijn Wijnshaker Wine Notes WSET  Winestein Sommelier Wijn app Wijnshaker 2013  Wine Secretary Wijn app Corkbin is de 27e wijn app die we gaan uittesten. Wijn apps als Wine Notes, Connaisseur Winestein Sommelier en nog een heleboel andere wijn apps gingen de wijn app van vandaag al voor. Tot dusver behoren deze drie genoemde wijn apps in ieder geval tot mijn top 5 van handige wijn apps voor wijnliefhebbers.

Wijn app Corkbin

Ook deze wijn app is al even te verkrijgen in de Marketplace voor apps. De app is momenteel bezig aan versie 2.6 en heeft recent (15 januari 2013) nog de laatste update gehad. Deze wijn app is in zowel het Engels als het Tsjechisch te verkrijgen en is geschikt voor zowel de iPhon, iPod Touch en iPhone, maar is ook te verkrijgen voor de android toestellen.

Wat kan en doet deze wijn app?

Met de wijn app Corkbin kun je bijhouden welke wijnen je gedronken hebt. Het is een soort digitaal fotoplakboek van wijnetiketten. Je maakt een foto van het etiket van de fles die je hebt gedronken en wilt onthouden en dan kun je op eenvoudige wijze een notitie toevoegen. Je kunt gewoon zelf invullen wat je wilt toevoegen (Lekker wijn gedronken met Pien, zaterdag 6 april). Geen jaartallen, alcoholpercentage, sterren of wat dan ook: Een foto en een tekst en dat is het…

Of nee, toch niet helemaal. Natuurlijk kun je je opgeslagen wijnen delen met andere Corkbin-gebruikers en biedt deze wijn app nog een aantal andere leuke extra’s. Zo helpt deze wijn app ook bij het vinden van lekkere en juiste wijn-spijs combinaties. Je kunt wijn bij je gerecht zoeken, maar ook het gerecht wat het beste past bij het flesje wijn dat je in huis hebt gehaald. Het wijn-spijs combineren werkt eenvoudig: Food Pairings for Your Wine -> Red (of andere soort) –> Barbera -> Oaky with Black Fruit (od Acidic with red fruit) -> de bijpassende gerechten. Niet al te veel typen, veel scrollen, maar niet vervelend veel. Nadeel is wel dat als je in deze wijn app op de knop back gebruikt, je niet teruggaat naar het vorige scherm, maar naar het eerste scherm.

Ook bevat deze app een verklarende woordenlijst met wijntermen, uiteraard in het Engels, en opent de definitie zich in een pop-up venstertje die gemakkelijk met ‘okay’ weer afsluit. De lijst met wijntermen is lang, maar in deze lijst zie je aan de zijkant het alfabet en als je op een letter van dit alfabet drukt, kom je bij de termen die beginnen met de desbetreffende letter. Handig en niet veel scrollen.

Wijn app Corkbin een aanrader of niet?

Wat ik erg leuk vind aan deze app is dat de foto’s die je neemt van je etiketten of wijnflessen in polaroid-achtige kader komen en dat het in deze wijn app net lijkt of je al deze foto’s aan de muur hebt hangen. Dat vind ik erg leuk er uit zien. Verder werkt de app eenvoudig, weinig scrollen en heb je niet te veel werk en tijd nodig om een wijn toe te voegen aan je collectie en daar houd ik wel van! Wil je echt meer gedetailleerde proefnotities toe voegen, dan zou ik voor een andere wijn app kiezen.

Wijn app Corkbin een aanrader? Jaaaaaaah!

En zo ziet deze wijn app er uit…

wijn app corkbin - schermen

 

Heb jij een leuke tip voor een wijn app,  zoals een app die we zeker eens moeten uit proberen, laat hier dan een reactie achter of mail naar info@wijnbloggers.nl.

Andere Wijn apps door ons getest…

WineRatings+
Wine Journal+ Pocket Edition
Wijn app
Connaisseur
Vivino
&Wijn
Wijnshaker
Wine Notes
WSET 
Winestein Sommelier
Wijn app Wijnshaker 2013
 Wine Secretary 

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.