Wijn app Connaisseur, een aanrader?

wijn app connaisseurBenieuwd naar wat je weet over wijn? Met de wijn app Connaisseur kun je je wijnkennis testen. Altijd leuk om eens te zien hoeveel je nu eigenlijk weet over wijn. En met de feestdagen (en vrije tijd) voor de deur altijd leuk om eens uit te testen hoe groot die wijnkennis nu eigenlijk is.

Wijn app Connaisseur

Deze wijn app is niet de allernieuwste app die je kunt vinden in de iTunes-store.  Deze wijn app is namelijk vorig jaar in oktober al gelanceerd. De app is gemaakt door Games Factory Online.nl B.V, die naast allerlei educatie apps, ook de apps Rummikub, Management Quotes en Stratego maakte. De app is te verkrijgen in een gratis Lite versie, maar ook in een uitgebreidere versie voor 4,99. Wij testen de gratis Lite versie.

De wijn app Connaisseur is in het Nederlands verkrijgbaar.

Wat kan en doet deze wijn app?

Met de wijn app Connaisseur kun je dus je wijnkennis testen. Deze wijn app bevat honderden (490 om precies te zijn) vragen en weetjes over wijn. Harold Hamers hielp mee met de ontwikkeling van de app en maakte de vragen.

Binnen deze wijn app kun je je kennis binnen 3 verschillende speltypes testen.

Normaal
Er zijn 7 verschillende niveaus (wijndrinker, wijnliefhebber, wijncursist, wijnkenner, sommelier, keldermeester en connaisseur). Elke niveau heeft 10 rondes, waarbij in elke ronde 10 vragen worden gesteld. Je begint op het niveau van wijndrinker en door de rondes te halen, werk je elk niveau af. Beantwoord je alle 10 de vragen goed, dan komt er iets leuks, zoals een champagnefles die je kunt openen. Ook verdien je oorkonden met behalen van de verschillende niveaus. Deze oorkonden komen in je wijnkelder te hangen.

Snelheid                                                                              
In dit speltype is het de zaak zo snel mogelijk veel vragen te beantwoorden. Drie minuten krijg je om de vragen te beantwoorden. Elk niveau komt voorbij.

Marathon
Bij de marathon krijg je een spervuur aan vragen op je afgevuurd. Een fout antwoord betekent game over en kun je weer opnieuw beginnen.

Wijn app Connaisseur een aanrader; ja of nee?

Deze wijn app om je kennis van wijn te testen, is zeker een aanrader. De vragen zijn leuk en de bij de antwoorden waar je uit kunt kiezen, staat altijd wel een grappig antwoord. Zoals bijvoorbeeld: Wat is Sect? Antwoordmogelijkheid: Fundamentalistische groep die de hele wereld wijn wil laten drinken.

Alle drie de speltypes zijn anders en gevuld met veel vragen, waardoor je wel even met deze wijn app vooruit kunt. De Marathon is leuk. Al raad ik wel aan eerst alle normale rondes te spelen. De uitslagen van al deze spelen, kun je delen via Facebook.

Wijn app Connaisseur een aanrader; ja of nee? Ja!

Wijn app Connaisseur schermen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.