Wijn App Bordeaux Wine Trip

Wijn appDe herfstvakantie is begonnen, althans in dit gedeelte van het land én zodra de kinderen vrij zijn, begint het toch wel wat te kriebelen om weg te gaan. Maar ja… de vakantiedagen zijn allemaal al in de zomer opgesnoept plus dat we met de kerst ook nog wat extra vrij willen hebben. Dus het zit er niet in om nu nog een weekje richting Frankrijk, Spanje of Italië te vertrekken. Maar ja gelukkig zijn er genoeg middelen waarmee je thuis in je luie stoel toch het gevoel kan hebben dat je op vakantie bent.

Zo ook met de Wijn App Bordeaux Wine Trip. Deze gratis wijn app is bedoeld voor toeristen die in de Bordeaux zijn en is gemaakt door de Wijnraad van Bordeaux (CIVB) in samenwerking met het Regionale Toeristenbureau en het Toeristenbureau van de Gironde.

Wijn app Bordeaux Wine Trip 1Wat doet en kan deze wijn app?

Deze wijn app is leuk, vind ik zelf. Deze wijn app geeft je informatie over reizen in de Bordeaux, wijnen, wandelen, fietstochten, kaarten van de omgeving etc. Handig voor als je in de Bordeaux bent, want voor deze wijn is je locatie erg belangrijk. (Ben je niet in Frankrijk, maar zoals mij, lui thuis in de stoel, dan kun je gewoon door de Bordeaux dolen, dingen bekijken en info lezen).

Op de eerste pagina vind je een overzicht van categorieën: Waar wil je heen, wat is er in de buurt en informatie over de desbetreffende bezienswaardigheden. De categorieën zijn onderverdeeld in:

  • Chateaus en wijngaarden
  • Restaurants en wijnbarren
  • Accomodaties voor verblijf
  • de Franse VVV’s
  • Take a tour: Een overzicht met bezienswaardigheden: Van museum tot de restanten van een middeleeuws kasten, van restaurants tot chateaus
  • Evenementen die plaatsvinden.

Zoals al eerder geschreven, doet deze wijn app alles met jouw locatie als uitgangspositie, maar ook kun je kiezen voor info over datgene waar je net zin in hebt om te doen of een bepaalde plek die je wilt bezoeken. De app toont dan ook alles wat dichtbij jouw huidige locatie is. Welk restaurant, welk kasteel, welk museum: je ziet het zo op de kaart. Maar dat is nog niet alles. Je kunt als je wilt reviews van restaurants etc. lezen, maar zelf ook een review schrijven. Ook wordt het adres getoond (plus de coördinaten en dat is eventueel weer handig voor de TomTom). Daarnaast wordt de route er naar toe getoond, entreeprijzen, openingstijden en natuurlijk een kaartje. Dit doet de wijn app ook met evenementen die er zijn. Erg handig dus.

Aanrader, ja of nee?

Zoals eerder al geschreven, vind ik het een leuke app. Deze wijn app geeft je veel informatie, maar het is niet echt een wijn app. Het is meer een reis app, een toeristen app. Maar wel leuk gemaakt en ideaal voor als je op vakantie gaat naar de Bordeaux en van alles wilt weten over wat er te doen, waar er iets te zien is, of waar iets te drinken of te eten is etc.

Een aanrader, ja of nee? Een ja…

Wijn App Bordeaux Wine Trip

 

Andere wijn apps waar we over geschreven hebben zijn:

Wijn App: Wijnshaker
Wijn Apps: Wine Notes

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.