Wijn app AH Wijnvinder, een aanrader of niet?

Wijn app AH Wijnvinder 1Niet alleen het wijnassortiment en de indeling van de wijnafdeling van de Albert Heijn zijn vernieuwd, ook de app van Albert Heijn is vernieuwd, waardoor je met de wijnvinder eenvoudiger wijn kunt vinden in de winkels van Albert Heijn. Misschien niet helemaal een wijn app, zoals we deze vaker bij Wijnbloggers uit testen, maar toch de moeite waard om eens nader te bekijken. Deze wijn app AH Wijnvinder is alleen voor de iPhone en de Android, nog niet voor de iPad.

 

Wijn app AH Wijnvinder

Deze wijn app is dus vooralsnog alleen voor de iPhone en Android te gebruiken en dat is op zich logisch, aangezien je niet zo heel erg vaak met je iPad onder de arm boodschappen zal gaan doen. Op de site van Albert Heijn vind je de Wijnvinder ook (ah.nl/wijn). Deze wijn app is gratis te downloaden.

iTunes: AH Wijnvinder/Appie
GooglePlay: AH Wijnvinder/Appie

Wat kan en doet deze wijn app?

Deze wijn app van de AH stelt je allemaal vragen om zo tot de juiste wijnkeuze te komen. Deze app stelt vragen als: Wil je een rode, witte, of rosé? Heb je een voorkeur voor een druivensoort? Voor een wijnland? Wat voor type wijn (fruitig, stevig, soepel)? Maar ook kun je aangeven bij waar je wijn bij moet passen, qua eten. Hoe meer vragen je beantwoorden, hoe specifieker de antwoorden van deze wijn app zijn. Deze wijn app geeft dus suggesties van wijnen, die bij de AH te koop zijn, op basis van je antwoorden. De suggesties die de wijn app geeft, zijn onderverdeeld in drie categoriëen: Voordelig, Populair en Bijzonder. Bij de wijnen die deze wijn app je aanraadt, staat gelijk de prijs, een aantal kenmerken van de wijn én het land en de streek. Door op het ‘plusje’ te klikken, wordt de wijn gelijk toegevoegd aan je boodschappenlijstje.

Maar deze wijn app doet nog meer. Als je in de schappen van de AH een leuke fles wijn tegenkomt, maar de informatie op de fles is in het Italiaans, Hongaars of elke andere taal die je niet eigen bent, dan kun je met deze wijn app de barcode van de fles wijn scannen en voorziet de wijn app je van alle informatie over deze fles. Handig, toch?

In de onderstaande video wordt de wijn app uitgelegd.

Wijn app AH wijnvinder, een aanrader of niet?

Jazeker! Als je je wijn bij de AH koopt natuurlijk. De wijn app ziet er mooi uit. Erg leuk is dat de wijn app de achtergrond aanpast op de keuzes die je maakt. Dus een mooie foto rode wijn als je voor rode wijn kist, van Italiaanse wijngaarden als je kiest voor een wijn afkomstig uit Italië en een mooie achtergrond van de druiven als je kiest voor een Malbec. Oftwel bij elke keuze die je maakt, wordt het beeld aangepast. Dat ziet er mooi uit… Verder werkt de wijn app goed, ziet er grafisch mooi uit en is erg eenvoudig in gebruik.

Wijn app AH Wijnvinder en aanrader? Ja hoor…!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.