Wijn aan Gort gisteravond gemist?

Ilja Gort - Wijn aan GortGisteravond is de vijfde aflevering van het tweede seizoen Wijn aan Gort uitgezonden. In Wijn aan Gort neemt Ilja Gort je mee naar de wereld van wijn. Ilja Gort is de bekende Nederlandse wijnboer in de Bordeaux (la Tulipe). Iedere dinsdagavond heeft hij een leuk en goed informatief programma over wijn bij Omroep Max. Heb je Wijn aan Gort gisteravond gemist? Dan kun je vanmiddag de herhaling zien om 15:22 uur op Nederland 2. Kun je niet wachten tot vanmiddag dan vind je de uitzending ook hieronder.

Wat heb je gisteravond gemist bij Wijn aan Gort?

De uitzending van gisteravond ging over het wijnjaar en ging Ilja Gort op zoek naar antwoorden op vragen als: Hoe belangrijk is het jaartal op wijn? Wat is een goed jaar en wat is een slecht jaar? Maar ook naar antwoorden op vragen als: Hoe belangrijk is het jaartal op een wijnfles? Is een ‘slechte’ wijn uit een goed jaar beter dan een goede wijn uit een slecht jaar? En hoe zit het met de garantie? Kunt u een wijn na 15 jaar terug brengen als deze niet meer smaakt?

Daarnaast onderzocht Ilja Gort ook nog eens hoe een wijn uit een slecht jaar beter kan worden en hoe veel beter wijn wordt van bewaren.

Wijn aan Gort aflevering 5: Wijnjaar

Wijn aan Gort gemist?

Heb je de eerste, tweede en derde aflevering van Wijn aan Gort gemist? Deze afleveringen zie je hieronder…

Aflevering 1 – Wijn aan Gort over Rosé

n de eerste aflevering van het tweede seizoen draait het om rosé en brengt Ilja Gort een bezoek aan de zonovergoten Provence waar hij praktijken ontdekt, die in andere wijnstreken streng verboden zijn. Ook brengt hij een bezoekje aan Domaine Ott, waar ze bezig met de druivenpluk en ondervraagt Ilja Gort, Jean-François Ott (eigenaar van Domaine Ott) waarom zijn rosé de duurste ter wereld is.

Aflevering 2 – Wijn aan Gort over Beaujolais

Vroeger werd de Beaujolais Primeur namelijk veel gedronken. Zelfs Ilja Gort is door deze seizoensdrank verslingerd geraakt aan de wijn. Momenteel drinkt niemand deze wijn meer. Waarom niet? De Beaujolais Primeur is de eerste wijn die enkele weken na de oogst al te koop is. Was het vroeger nog een grote happening dat de Beaujolais Primeur uitkwam, nu lijkt de komst met een stille trom te worden aangekondigd.

Maar jonge wijnmakers proberen nu echt goede Beaujolais te maken. Deze lijkt totaal niet meer op de limonadewijn van vroeger. Ilja Gort gaat op onderzoek uit en tevens onderzoekt hij wat er gebeurt als de Beaujolais Primeur enkele jaren in de kelder wordt bewaard. Wat doet dit met de smaak?

Aflevering 3 – Wijn aan Gort over Verkooptrucs

Een goede, lekkere wijn kopen, is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt keus uit vele soorten wijn en afgaand op een leuk verhaaltje op het etiket of het verhaal van de verkoper, moet je er maar op vertrouwen dat je inderdaad een lekker flesje hebt. In deze aflevering van Wijn aan Gort onthult Ilja Gort de geheimen van de wijnhandel en legt uit hoe je wél een goede wijn kunt kopen. Simpele marketingtrucs (zware fles, handtekening, aantrekkelijke plaatjes) zorgen ervoor dat wijnen de winkel uit vliegen en in de uitzending zul je ook zien dat zelfs Fransen in deze trucs trappen, maar na de aflevering van vanavond laat jij je niet meer flessen.

Aflevering 4 – Bordeaux vs Bourgogne

In deze aflevering van Wijn aan Gort gaat Ilja Gort op bezoek in deze twee gebieden en laat de verschillen tussen deze twee wijngebieden ook zien. Hij bezoekt dure chateaus in de Bordeaux en de vaak eenvoudige boerderijen in de Bourgogne, waar een flesje wijn niets minder kost. Waar wordt de beste en de duurste wijn gemaakt?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.