Wijn aan Gort gaat vanavond over Beaujolais

Ilja Gort - Wijn aan GortVorige week is het tweede seizoen van Wijn aan Gort begonnen. Vanavond wordt de tweede aflevering uitgezonden en deze aflevering staat in het teken van Beaujolais. Een mooi onderwerp met de komende lancering van Beaujolais 2013 op komst.

Wijn aan Gort

Ilja Gort is de bekende Nederlandse wijnboer in de Bordeaux (la Tulipe). Iedere dinsdagavond heeft hij een leuk en goed informatief programma over wijn bij Omroep Max. Deze week gaat het over de Beaujolais. Centraal in de aflevering staat de vraag: Waarom werd de Beaujolais Primeur vroeger zoveel gedronken en nu niet meer?

Vroeger werd de Beaujolais Primeur namelijk veel gedronken. Zelfs Ilja Gort is door deze seizoensdrank verslingerd geraakt aan de wijn. Momenteel drinkt niemand deze wijn meer. Waarom niet? De Beaujolais Primeur is de eerste wijn die enkele weken na de oogst al te koop is. Was het vroeger nog een grote happening dat de Beaujolais Primeur uitkwam, nu lijkt de komst met een stille trom te worden aangekondigd.

Maar jonge wijnmakers proberen nu echt goede Beaujolais te maken. Deze lijkt totaal niet meer op de limonadewijn van vroeger. Ilja Gort gaat op onderzoek uit en tevens onderzoekt hij wat er gebeurt als de Beaujolais Primeur enkele jaren in de kelder wordt bewaard. Wat doet dit met de smaak?

Wij van Wijnbloggers zijn al een beetje fan van hem geworden. Hij weet Wijn goed te promoten bij de gemiddelde Hollander en daar zijn wij weer blij om. En alle middelen heiligen het doel toch? De inzet van Ilja Gort om Jan de Hollander enig begrip van Wijn bij te brengen dus ook!

De volgende uitzending van Wijn aan Gort is te zien op dinsdag 12 november 2013 om 20:27 op Nederland 2. De herhaling van deze uitzending is te zien op woensdag 13 november 2013 om 15:26 uur, eveneens op Nederland 2.

Kijken dus!

Heb je de eerste aflevering van Wijn aan Gort gemist, kijk dan hier

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.