Wijn aan Gort gaat vanavond over Champagne

Wijngaard GortVoor de laatste aflevering Wijn aan Gort hoef je geen fles champagne open te trekken. We gaan onze vrolijke snorremans best wel missen. Het vrolijke geneuzel over wijn en aanpalende zaken vanuit Frankrijk. Heerlijk, echt een programma van champagne niveau.

Ilja Gort is de bekende Nederlandse wijnboer in de Bordeaux (la Tulipe). Iedere woensdag heeft hij een leuk en goed informatief programma bij Omroep Max over wijn en vanavond gaat het dus over champagne.In deze aflevering van Wijn aan Gort duikt Ilja Gort in de wereld Champagne. Knallende kurken en spuitende flessen, dat belooft dus wat. Champagne is voor onze marketeer het product met de beste marketing ter wereld. Echt iets voor Ilja dus!

Hoe is een ietwat zure bubbeltjeswijn erin geslaagd haar productnaam tot een van de Franse kroonjuwelen van de wijn te laten worden. En die naam ook nog eens synoniem te laten zijn voor mode, vrouwen, geld en succes? Klopt het dat champagne is uitgevonden door slimme boeren om van hun inferieure wijn met een schepje suiker op te peppen tot bruisende godendrank?

De Champagnestreek is zo groot, dat de kwaliteit van de grond zeer wisselend is: van uitstekend tot middelmatig. Toch draagt de wijn overal dezelfde naam: Champagne. Geen probleem, want de grote huizen mengen de druiven naar eigen recept door elkaar.

Ilja neemt een kijkje in de wijnkelder van een beroemd champagnehuis dat tot zijn verbazing niet eens een wijngaard heeft. Ook gaat hij langs bij een producent van bubbeltjeswijn van nét buiten de champagnegrens. Zijn wijn blijkt de helft goedkoper en net zo lekker. Tenslotte dineert Ilja in een driesterrenrestaurant waar obers met witte handschoenen hem op fluistertoon peperdure Champagnes serveren. Maar proef je die astronomisch hoge prijs terug in de wijn?

Wijn aan Gort Aflevering 6: Champagne

Uitzenddatum: woensdag 24 oktober om 20.25 uur op NED.2

 

PROOOOST!

Champagne duurste

1 Reactie
  1. Ik heb genoten van Ilja Gort. De figuur ligt mij wel.
    Ik zou graag zien, dat de uitzendingen van Wijn aan Gort op DVD worden uitgebracht.
    Wim Molleman

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.