Wijn aan Gort Champagne

Champagne duursteWij van Wijnbloggers houden van Champagne en dus ook een beetje van Ilja GortIlja Gort is de bekende Nederlandse wijnboer uit de Bordeaux die regelmatig babbelend over wijn op de buis te vinden is. Daarnaast is Ilja Gort ook bekend van la Tulipe die de Nederlanders massaal kopen bij Albert Heijn. Ilja heeft ook een mening over Champagne en een mooi verhaal te vertellen. Champagne is wellicht het merk met de beste marketing ter wereld. Hoe werd de productnaam Champagne synoniem aan klasse en succes? Ilja neemt ons mee in een stukje achtergrond en in de geheime wereld van Champagne.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Wijn aan G0rt, maar wie is Ilja Gort?

Ilja is een succesvolle en bekende Nederlandscomponistschrijver en wijnboer. Hij woont zowel in Nederland als in Frankrijk op zijn wijngaard Chateau La Tulipe de La Garde. Gort is zeer succesvol (geweest) in het arrangeren van reclametunes.  Hij componeerde diverse reclametunes, waaronder de zeer bekende voor Randstad Uitzendbureau en Nescafé. Deze laatste tune werd in 160 landen gebruikt. Ook componeerde Gort de leader van het RVU-programma Klootwijk aan Zee.

In 1994 kocht Gort in Frankrijk het Château de la Garde, appellation Bordeaux Superieur, met 15 hectare wijngaarden. In 2010 veranderde hij de naam in Château la Tulipe de la Garde met inmiddels bijna 20 ha. De wijn werd aanvankelijk gemaakt door de Australische wijnmaker David Morrison, later door de Franse oenoloog Michel Rolland. Gort brengt de wijnen op de markt onder de noemer ‘La Tulipe’ en deze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. Wijn is zijn 2e carrière en gezien de aandacht en het TV programma Wijn aan Gort is deze zeker zo succesvol als zijn carriére in de reclame.

Ilja is van vele markten thuis en heeft de afgelopen jaren een viertal boeken geschreven, waaronder Leven als Gort in Frankrijk’, Wijnsurvivalboek’ Overleven als Gort in Frankrijk ‘ en Met Gort de Boer op. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman Het Merlot Mysterie. Je kunt aan de titels van zijn boeken wel raden waar zijn nieuwe passie ligt … Ja, bij wijn.

Kijk ook maar eens even op zijn website: Château la Tulipe de la Garde

Zin gekregen nav het zien vanWijn aan Gort over Champagne?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.