Wijn aan Gort vanavond over Bourgogne vs Bordeaux

Ilja Gort - Wijn aan GortVanavond wordt de vierde aflevering van het tweede seizoen Wijn aan Gort uitgezonden.In Wijn aan Gort neemt Ilja Gort je mee naar de wereld van wijn. Ilja Gort is de bekende Nederlandse wijnboer in de Bordeaux (la Tulipe). Iedere dinsdagavond heeft hij een leuk en goed informatief programma over wijn bij Omroep Max. Deze week gaat het over de Bordeaux vs. de Bourgogne.

 

Wijn aan Gort – Bordeaux vs. Bourgogne

De Bordeaux en de Bourgogne zijn elkaars grootste rivalen en dat niet alleen ze hebben ook nog eens een hekel aan elkaar. Er zijn ook grote verschillen tussen deze twee gebieden. Zo worden er bijvoorbeeld in de Bordeaux over het algemeen stevigere wijn gemaakt, terwijl de wijnen in de Bourgogne vaak wat eleganter zijn. Wijnen uit de Bordeaux zijn vaak een blend (Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc), soms alleen gemaakt van de merlot druif, maar dat komt niet heel vaak voor, terwijl de wijnen uit de Bourgogne voornamelijk worden gemaakt van de Pinot Noir en de Chardonnay druiven.

Ook is de Bordeaux bijvoorbeeld overzichtelijker dan de Bourgogne. In de Bordeaux wordt wijn geproduceerd op een chateau, dat vaak een aantal hectare land heeft en daar één of twee wijnen produceert, terwijl in de Bourgogne de wijngaarden vaak verdeeld zijn over verschillende domeinen. Met andere woorden in de Bourgogne is een wijngaard vaak van meerdere wijnboeren, die allemaal een stukje bezitten.

Er bestaan dus grote verschillen tussen deze twee wijngebieden.

Vanavond gaat Ilja Gort in Wijn aan Gort op bezoek in deze twee gebieden en laat de verschillen tussen deze twee wijngebieden ook zien. Hij bezoekt dure chateaus in de Bordeaux en de vaak eenvoudige boerderijen in de Bourgogne, waar een flesje wijn niets minder kost. Waar wordt de beste en de duurste wijn gemaakt? Het antwoord krijg je vast vanavond in de vierde aflevering van Wijn aan Gort!

Vanavond is de uitzending van Wijn aan Gort te zien om 20:27 op Nederland 2. De herhaling van deze uitzending is te zien op woensdag 21 november 2013 om 15:21 uur, eveneens op Nederland 2.

Kijken dus!

Wijn aan Gort gemist?

Heb je de eerste, tweede en derde aflevering van Wijn aan Gort gemist? Deze afleveringen zie je hieronder…

Aflevering 1 – Wijn aan Gort over Rosé

Aflevering 2 – Wijn aan Gort over Beaujolais

Aflevering 3 – Wijn aan Gort over Verkooptrucs

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.