Wijn aan Gort gaat over kurk of een draaidop

Wijn aan GortWij van Wijnbloggers houden van wijn en dus ook een beetje van Ilja Gort. Ilja Gort is de bekende Nederlandse wijnboer in de Bordeaux (la Tulipe). Iedere woensdag heeft hij een leuk en goed informatief programma bij Omroep Max over wijn ( Wijn aan Gort ). Onze gezellige, zonder poeha, babbelende wijnboer weet wijn goed te promoten bij de gemiddelde Hollander en daar zijn wij weer blij om. En alle middelen heiligen het doel toch? De inzet van Ilja Gort om Jan de Hollander enig begrip van wijn bij te brengen dus ook! Elke zondag zullen we een herhaling van een uitzending van Wijn aan Gort onder de aandacht brengen op Wijnbloggers. Zo ook op deze zondag. Vandaag wordt deel 1 van de serie Wijn aan Gort uitgezonden en deze uitzending gaat over: De kurk of een draaidop? Het is een belangrijk dilemma voor Franse wijnmakers: Stop je de fles dicht met een kurk of draai je er een dop op? Ilja gaat op onderzoek uit.

Wijn aan Gort gaat over kurk of een draaidop

De aflevering is hier te zien.
Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Wie is Ilja Gort?

Ilja is een succesvolle en bekende Nederlandse componist, schrijver en wijnboer. Hij woont zowel in Nederland als in Frankrijk op zijn wijngaard Chateau La Tulipe de La Garde. Gort is zeer succesvol (geweest) in het arrangeren van reclametunes.  Hij componeerde diverse reclametunes, waaronder de zeer bekende voor Randstad Uitzendbureau en Nescafé. Deze laatste tune werd in 160 landen gebruikt. Ook componeerde Gort de leader van het RVU-programma Klootwijk aan Zee.

In 1994 kocht Gort in Frankrijk het Château de la Garde, appellation Bordeaux Superieur, met 15 hectare wijngaarden. In 2010 veranderde hij de naam in Château la Tulipe de la Garde met inmiddels bijna 20 ha. De wijn werd aanvankelijk gemaakt door de Australische wijnmaker David Morrison, later door de Franse oenoloog Michel Rolland. Gort brengt de wijnen op de markt onder de noemer ‘La Tulipe’ en deze zijn verkrijgbaar bij Albert Hein. Wijn is zijn 2e carrière en gezien de aandacht en het TV programma Wijn aan Gort is deze zeker zo succesvol als zijn carriére in de reclame.

Ilja is van vele markten thuis en heeft de afgeloen jaren een viertal boeken geschreven, waaronder Leven als Gort in Frankrijk’, Wijnsurvivalboek’ Overleven als Gort in Frankrijk ‘ en Met Gort de Boer op. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman Het Merlot Mysterie. Je kunt aan de titels van zijn boeken wel raden waar zijn nieuwe passie ligt … Ja, bij wijn.

Kijk ook maar eens even op zijn website: Château la Tulipe de la Garde

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.