Wie wordt de Beste Wijnwinkel en WijnWEBwinkel van 2015?

Beste Wijnwinkel en Beste WijnWEBwinkel 2015 VerkiezingBeste Wijnwinkel en Beste WijnWEBwinkelverkiezing 2015 van start!

Het is weer zover; de verkiezing van de Beste Wijnwinkel én de Beste WijnWEBwinkel van het jaar staat weer voor de deur. Ook dit jaar neemt Perswijn samen met de wijnconsument de Nederlandse wijnwinkels onder de loep om te bepalen wie de titel ‘WijnWinkel van het jaar‘ en ‘WijnWebWinkel’ van het jaar’ mag dragen.

Vorig jaar werden er meer dan 10.000 stemmen uitgebracht op ruim 580 (reguliere en web-)winkels, waarbij By the Grape Winery in Velp en Jouwwijnvriend.nl uiteindelijk als winnaars uit de bus zijn gekomen. Wat is de beste wijnwinkel van Nederland in 2015? Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend?

De Verkiezing tot Beste Wijnwinkel en WijnWEBwinkel

Deze verkiezing wordt al jaren georganiseerd door het wijntijdschrift Perswijn. Voorheen alleen voor fysieke winkels, maar sinds twee jaar loven we ook een prijs uit voor de beste wijnwebwinkel: een niet meer weg te denken platform in de wijnbranche. Het doel van deze verkiezing is onveranderd: ‘het bevorderen van de kwaliteit en het imago van de retailhandel in wijn’.

Voorheen werd de stemlijst samengesteld op basis van nominaties, dit jaar schrijft de onderneming zich zelf in voor deelname. Daarna vindt, als vanouds, de stemronde plaats, waarbij iedere wijnconsument op zijn/haar favoriete wijn(web)winkel kan stemmen. De top 25 die hieruit voortvloeit wordt, in plaats van de top 10 in voorgaande jaren, wordt door een vakkundige jury geïnspecteerd en beoordeeld. Deze onderwerpt de winkels aan een nauwkeurig onderzoek en vraagt de winkeliers om aanvullend cijfer- en documentatiemateriaal en bepaalt uiteindelijk de top 3 en welke winkel wordt uitgeroepen tot Wijnwinkel en Wijnwebwinkel van het jaar 2015. De bekendmaking en huldiging vinden plaats tijdens de Perswijn Najaarsproeverij op zondag 26 oktober.

De beste wijnwinkels

De winnaars mogen zich een jaar lang ‘Wijnwinkel van het jaar 2015’ en ‘Wijnwebwinkel van het jaar 2015’ noemen. De winnende winkels krijgen een trofee en oorkonde én worden in het zonnetje gezet met een mooie reportage in Perswijn. Daarnaast biedt Wines of South Africa (WOSA) de winnende wijnwinkel een reis naar Zuid-Afrika aan. De reis zal plaatsvinden tijdens de oogst, begin 2015. WOSA draagt de kosten voor vlucht, verblijf en eten gedurende een week. De winnende wijnwebwinkel krijgt € 1500,- aan verzendwaarde cadeau bij Flespakket.nl. Meer informatie en de prijzen voor de nummers 2 en 3 is te vinden op: www.wijnwinkelvanhetjaar.nl.

En nu?

Voordat de winnaars daadwerkelijk bekend gemaakt kunnen worden, staat er eerste nog wel het een en ander te gebeuren: Inschrijven, stemmen, jurybezoeken en dan de uiteindelijke bekendmaking van de Beste Wijnwinkel en de Beste WijnWEBwinkel van 2015. Hieronder vind je de verschillende data waarop alles plaatsvindt.

Inschrijven: t/m 31 juli 2014
Stemronde: 1 t/m 31 augustus 2014

Jurybezoeken: 1 t/m 30 september 2014
Bekendmaking winnaars: 26 oktober 2014

Natuurlijk zou de Verkiezing van Beste Wijnwinkel en Beste WijnWEBwinkel van 2015 niet mogelijk zijn zonder sponsors. Dit jaar wordt de verkiezing onder andere gesponsord door:

WOSA
Wines of South Africa (WOSA) is een non-profit organisatie die alle Zuid-Afrikaanse wijnproducenten die hun producten exporteren vertegenwoordigt. WOSA bestaat sinds 1990 in zijn huidige vorm en beschikt over een database van meer dan 500 exporterende bedrijven, inclusief alle belangrijke Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. WOSA is een zelfstandig bedrijf dat op geen enkele manier zakelijke belangen heeft bij een producent of enig ander commercieel bedrijf. WOSA is tevens niet gelieerd aan een overheidsinstantie of ministerie, maar wordt erkend door de Zuid-Afrikaanse regering als officieel exportadviseur. Kijk voor meer informatie op www.wosa.nl.

Flespakket.nl
Met Flespakket.nl verstuurt u breekbare flessen zonder problemen. Als klant van Flespakket.nl maakt u gebruik van stevige verpakkingen en betrouwbare bezorging van PostNL. U kunt de verzending van uw pakketten volledig online regelen en kunt de pakketten tot aan de deur volgen. Onze online diensten gaan gepaard met persoonlijke service. Een zorgeloze bezorging is gegarandeerd. Kijk voor meer informatie op www.flespakket.nl.

– persbericht –

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.