WHAT HAPPENS IN BAD KREUZNACH…

What happens in Bad Kreuznach.............

Een aantal maanden geleden was Ulrich Lorenz bij ons te gast in Harderwijk voor een masterclass Lorenz wijnen. Na afloop aan de bar ontving ik de uitnodiging voor Weinrock 2016 in Bad Kreuznach. Binnen de kortste keren had ik een aantal enthousiastelingen bij elkaar gevonden die dit wel een keer wilden meemaken. En zo geschiedde dat wij op een zaterdagmorgen met picknickmand en een goed humeur op weg gingen naar Duitsland.

Aankomst met zang en dans

Na een goede 2,5 uur rijden werd de picknickmand gepakt voor een lunch langs de snelweg. We hadden verse stokbroden, vleeswaren en kazen met een koffie en een klein glaasje Weisserburgunder om in de sfeer te komen. De chauffeur moest zich uiteraard inhouden maar dat zou diezelfde avond ruimschoots goed gemaakt worden.Rond 4 uur rijden we eindelijk het gezellige Bad Kreuznach binnen. Terwijl op het plein een bandje staat te spelen en wat bejaarden een dansje wagen, lopen wij naar de opening van de Weinkollonade van Lorenz. Midden in het dorp hebben ze een winkel geopend met enkel Lorenz wijnen en wat aanverwante artikelen zoals Lorenz pasta en Lorenz jam. Het is gezellig druk, alle wijn staan open om te proeven en mede door onze grote bos bloemen uit Nederland voor Johanna, de vrouw van Ulrich, worden we allerhartelijkst ontvangen. Ze laten oprecht voelen dat ze blij zijn dat we er zijn.

Familierestaurant

Na een goed uur frissen we ons op bij het hotel en worden we opgepikt door Johanna en bij het Bonnheimerhoff restaurant afgezet. Dit ruim opgezette restaurant is van de broer van Ulrich en is een uitstekende plek om eenvoudig maar goed(koop) te eten. Dit is een ideale uitvalsbasis voor mensen die vanuit de wintersport of zomervakantie onderweg zijn naar Nederland en op een goede 2 uur rijden van de grens met Venlo nog even goed willen eten. Net als bij het Weingut Lorenz zie je in het restaurant ook de hand terug van papa Lorenz. Het gaat bij deze familie om hard werken, gastvrijheid en kwaliteit voor een goede prijs. Dit komt in alles terug.

Weinrock

Na een mooie avondwandeling van een kleine 3 kilometer door de graanvelden van Bad Kreuznach komen we bij het festival. Drie bevriende wijnboeren uit het dorp hebben de handen ineen geslagen en voor het eerst in de achtertuin van Lorenz een festivalterrein gebouwd met diverse (wijnverkoop)tenten, eetgelegenheden en in de open schuur een (rock)band. Er zijn zo’n 800 tot 1.000 veelal jonge mensen die hier in groepen naartoe gekomen zijn. Het weer is fantastisch, de sfeer uitermate goed. Let’s (WEIN)ROCK BABY!

Dansen met Johanna

We worden begroet door Ulrich die ons direct een fles sekt in de handen duwt. De toon voor de avond is gezet. Terwijl we onze ronde maken komen we een aantal Duitse vrienden van Lorenz tegen die ons vragen bij hen te gaan zitten. De een na de andere fles verschijnt op tafel en na zeer veel vergelijkende flessen geproefd te hebben is onze groep het erover eens. Lorenz maakt van de drie producenten gewoon de allerlekkerste wijn. Als we dit heugelijke nieuws aan Ulrich doorgeven tovert hij de grootste glimlach die hij in huis heeft en worden er nog een aantal flessen cadeau gegeven. Het feest is compleet als Johanna mij uitnodigt om het beloofde dansje met haar te doen

Spontane verliefdheid

Het feest is nog in volle gang als wij om 1.00 uur besluiten dat het voldoende is geweest. Eigenlijk mogen we van Ulrich en Johanna nog niet weg. Wij rukken ons toch los en als de taxi is gebeld spoeden we ons naar de uitgang. Daar staat een van mijn metgezellen een aangename verrassing te wachten. Terwijl wij wachten op de taxi hangt er ineens een wulpse Duitse dame van een jaar of zestig om zijn nek. Overmand door een spontane verliefdheid en de nodige alcohol is zij van plan hem nooit meer los te laten. Haar prins op het witte paard waar ze zolang op gewacht heeft is zowaar uit Nederland naar Bad Kreuznach gekomen en cupido schiet het midden in de nacht een pijl recht door haar hart. Ze wil niet alleen een beschuitje met hem eten maar ze zal deze zelfs de volgende ochtend voor hem klaarmaken.

Prins of angsthaas?

Alsof het lot ermee speelt komen er twee taxi’s aanrijden en wordt ons gevraagd de bronstige dame met haar vriendin mee te nemen. Mijn metgezel manoeuvreert zich handig in de ander taxi en zodra we bij het hotel aangekomen zijn sprint hij uit de auto naar het hotel om de gemene stiefzuster te ontvluchten. Als zij eindelijk doorheeft dat haar prins eigenlijk een bange angsthaas is trakteert ze hem op een zeer gemeende middelvinger. De taxi met de dames verdwijnt langzaam in de donkere nacht. De volgende morgen na een stevig ontbijt is het tijd om weer terug naar huis te gaan.

What happens in Bad Kreuznach, stays in Bad Kreuznach!

……….als jullie het niet doorvertellen tenminste.

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.