Wijntip van het weekend De Wijnparade in Arnhem

Weekend WijntipDit weekend trekt de Wijnparade voorbij in Arnhem. Dus hang je op zijn tijd graag eens met je neus in een goed glas wijn? Dan is Arnhem dit weekend waar je wezen moet. Zondag strijkt in Musis Sacrum (de schouwburg in Arnhem) de Wijnparade neer, alwaar je de mooiste wijnen van elf verschillende importeurs kunt keuren én kopen.

Wijn Wijnparade

De wijnen van de Wijnparade zijn wijnen die afkomstig zijn uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije. De wijnen zijn bij voorkeur afkomstig van kleine wijnhuizen en ambachtelijke wijnboeren die vaak alleen lokaal hun wijn afzetten en dus zelden exporteren. Achter elke wijn schuilt een verhaal. Tijdens de Wijnparade worden er zo’n 50 verschillende wijnen ontkurkt

Je kunt ter plaatse alle wijnen proeven, bestellen en meteen inladen. Ben je niet in staat om de wijn mee te nemen of wil je er gewoon nog even over nadenken dan is het mogelijk om via de webwinkel van de Wijnparade de wijn te bestellen. De wijnen zijn die je geproefd hebt, die aanwezig waren tijdens de Wijnparade, zijn nog tot een maand na de proeverij te bestellen in deze webwinkel.

Reizend circus

De Wijnparade is een reizende proeverij. Dat betekent dat ze elke maand een andere stad aandoen. Vorige maand kwam de Wijnparade in Hoofddorp. Kun je er deze editie niet bij zijn dan is er geen man overboord, want op 18 november kun je het dunnetjes overdoen in Utrecht, want dan komt de Wijnparade daar langs. 

Praktische informatie Wijnparade – Arnhem

Wanneer: zondag 21 oktober
Waar: Musis Sacrum
Hoe laat: 15.00 – 18.00 uur
Kost dat: € 5
Info: www.wijnparade.nl

Wijnbloggers Weekend Wijntip

De Wijnbloggers Weekend Wijntip is een tip die wij de lezers van Wijnbloggers willen geven. Dit kan een leuk evenement zijn, maar ook een lekkere wijn. Heb je zelf een leuke of lekkere tip, laat het ons dan weten via info@wijnbloggers.nl.
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.