Wat krijgen we te zien in aflevering 6 van VINO?

kurken wijn

Voor diegene die het televisiewezen ietwat in de gaten houden is dit natuurlijk oud nieuws. Maar er zijn vast mensen die het te druk hebben met andere zaken en niet altijd om 14:00 op een zaterdagmiddag met een wijntje op de bank klaarzitten voor VINO. Voor die mensen is het nu even extra opletten!

RTL 4 zendt op zaterdagmiddag om 14:00 een super leuk programma over wijn uit. Met de catchy naam: VINO. Niet meer niet minder, je weet wat je krijgt. Wijn, wijn en nog eens wijn. Interessant voor zowel de beginnende liefhebber als de wat meer ervaren wijnkenner. Leuke weetjes, feitjes en allerlei interessante onderwerpen komen voorbij. Nu is er op de site niet bizar veel te vinden over de onderwerpen van de komende aflevering. Laat ik daar nu juist stiekem wel het een en ander over weten. Een heuse primeur noemen ze dat ook wel!

Wat kunnen we verwachten van alweer de 6de aflevering van VINO? 
Wytske duikt in de wereld van Port met Peter van Houtert van Verbunt Wijnkopers. Zij gaan port proeven met verschillende desserts en kaasjes. Ik zelf heb mijn eerste port mogen proeven tijdens een proeverij. Port is niet meer zo hip dus ik ben er verder nog niet mee in aanraking gekomen. Ik moet zeggen dat ik ‘verpest’ ben door het drinken van die eerste port. Het betrof namelijk een Porto Vintage Port uit 2005, oeps foutje. Enfin, dat terzijde. Port, leuk!

Verder heeft Wytske een leuk interview met Miguel Torres van Torres Wines! Hij was in Nederland om een masterclass te geven over zijn wijnen bij Loetje aan het IJ in Amsterdam. Zij bespreken o.a. de vijf generaties van de Torres familie en de wijn Mas la Plana. Ja, Torres! Leuk. Ik hou van Torres.

sting wijn

Ook herhalen wij het zeer leuke interview met Sting! Naast wereldster is hij wijnmaker en heeft hij een prachtige wijngaard in Toscane. Dit interview heb ik in de vorige aflevering gezien en is erg interessant. De meeste bekendheden die wijn gaan verkopen hebben niets met de wijn te maken en plakken slechts hun naam (merk) op de fles. Koud kunstje dus. Kan ik ook (als ik geld zou hebben dan). Maar Sting is echt direct betrokken bij het proces en staat zelf ook tussen de wijntakken. Van alle marken thuis die Sting.

Dus nog even alles op een rijtje. Morgen om 14:00 VINO op RTL4. Mocht je nu nieuwsgierig zijn naar afgelopen afleveringen niet getreurd, tegenwoordig kunnen we lekker alles terugkijken en wel op: uitzending gemist. Een gouden uitvinding.

Veel kijkplezier en een heerlijk (zonnig) weekend toegewenst, onder het genot van een goed glas wijn natuurlijk niet te vergeten.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.