Wageningse Berg Regent Barrique 2008

Wageningse Berg Regent Barrique 2008 - Wijngaard de Wageningse BergIn het kader van de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie die ik volg, heb  ik de Nederlandse Wijngaard de Wageningse Berg bezocht.

Wijngaard de Wageningse Berg

Wijngaard de Wageningse Berg is gelegen op de Wageningse Berg. De wijngaard bestaat sinds 1998, is  2,3 hectare groot en is de eerste biologische wijngaard in Nederland. In 1998 vond de eerste aanplant van druivenstokken plaats. Hier is gekozen voor het in Nederland ontwikkelde druivenras regent. Kort daarna, in 2000, zijn hier de druivenrassen johanniter en merzling aan toegevoegd. In 2004 is de wijngaard met 0,3 ha uitgebreid en ook uitgebreid met met nieuwe druivenrassen (o.a. Solaris, Pinotin, VB 91-26-5 en Cabernet Cortis). Vanaf 2006 produceert de wijngaard 5 à 6000 liter wijn per jaar (= 7 à 8.000 flessen).
Sinds 2011 vormt Wijngaard Wageningse Berg een onderdeel van Triple E te Arnhem. Dit is een kennisbedrijf dat verbindingen legt tussen natuur, economie en beleving.

Bezoek aan Wijngaard De Wageningse Berg

Tijdens het bezoek kregen we eerst een lezing over wijnbouw in Nederland, de nieuwe druivenrassen en de biologische werkwijze van wijngaard de Wageningse Berg, en daarna volgde er een uitgebreide rondleiding door de wijngaarden.

Natuurlijk werd er ook wijn geproefd. We proefden de Johanniter / Merzling 2010 en Regent Barrique 2008. Vandaag de proefnotitie van de Regent Barrique 2008.

wageningse-berg-regent-barrique-2008Wageningse Berg Regent Barrique 2008

Goe, wat staat er verder allemaal op de fles?

Wijngaard: De Wageningse Berg
Wijnjaar: 2008
Flesinhoud: 5ocl
Soort: Rode Wijn
Druiven: Regent
Alcohol: 13,0 %
Land: Nederland

De Wageningse Berg Regent Barrique 2008 is het paradepaardje van Wijngaard de Wageningse Berg. De Wageningse Berg Regent Barrique 2008 is een cépage van de Nederlandse regent druif die een houtrijping op eikenhouten vaten heeft ondergaan.

In het glas een donkere, robijnrode wijn met aroma’s van kersen en vanille. In de mond rood fruit, stevige kers en zachte houttonen. De regent druif wordt ook wel gezien als het alternatief voor de merlot, in koudere klimaten.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.