Witte Wijn Wageningse Berg Johanniter Merzling 2010

Wageningse Berg -Wageningse Berg Johanniter Merzling 2010 Zoals ik vorige week al schreef heb ik, in het kader van de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie die ik volg, de Nederlandse Wijngaard de Wageningse Berg bezocht.

Wijngaard de Wageningse Berg

Wijngaard de Wageningse Berg is gelegen op de Wageningse Berg. De wijngaard bestaat sinds 1998, is  2,3 hectare groot en is de eerste biologische wijngaard in Nederland. In 1998 vond de eerste aanplant van druivenstokken plaats. Hier is gekozen voor het in Nederland ontwikkelde druivenras regent. Kort daarna, in 2000, zijn hier de druivenrassen johanniter en merzling aan toegevoegd. In 2004 is de wijngaard met 0,3 ha uitgebreid en ook uitgebreid met met nieuwe druivenrassen (o.a. Solaris, Pinotin, VB 91-26-5 en Cabernet Cortis). Vanaf 2006 produceert de wijngaard 5 à 6000 liter wijn per jaar (= 7 à 8.000 flessen).
Sinds 2011 vormt Wijngaard Wageningse Berg een onderdeel van Triple E te Arnhem. Dit is een kennisbedrijf dat verbindingen legt tussen natuur, economie en beleving.

Kortom, De Wageningse Berg is pionier in Nederland met haar biologische wijngaard en nieuwe druivenrassen.

Bezoek aan Wijngaard De Wageningse Berg

Tijdens het bezoek kregen we eerst een lezing over wijnbouw in Nederland, de nieuwe druivenrassen en de biologische werkwijze van wijngaard de Wageningse Berg, en daarna volgde er een uitgebreide rondleiding door de wijngaarden.

Natuurlijk werd er ook wijn geproefd. We proefden de Johanniter Merzling 2010 en Regent Barrique 2008 (zie proefnotitite van vorige week). Vandaag de proefnotitie van de Wageningse Berg Johanniter Merzling 2010.

Wageningse Berg Johanniter Merzling 2010Wageningse Berg Johanniter Merzling 2010

Goed, wat staat er verder allemaal op de fles?

Wijngaard: De Wageningse Berg
Wijnjaar: 2010
Flesinhoud: 0.75 l
Soort: Witte Wijn
Druiven: Johanniter (75%) en Merzling (25%)
Alcohol: 11,5 %
Land: Nederland

De Wageningse Berg Johanniter Merzling 2010 is een bleekgele wijn, met frisse aroma’s van groene appel en ietwat abrikoos. In de mond is de wijn fris, met aangename zachte zuren. De wijn heeft een mediumvolle body waardoor de wijn niet erg droog aanvoelt (terwijl de wijn dat wel is) en ook hier de smaak van groene appel en zelfs wat gras.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.