Villa’s Culinair Wijntheater

Wijntheather (1)

Vier dagen strand, wijn, muziek op vinyl en eten van meesterchefs. Van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei vindt bij Villa Westend de eerste editie plaats van Villa’’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend spektakel dat nog nooit eerder in deze vorm is georganiseerd. Tal van bekende (horeca)ondernemers uit de regio Haarlem leveren een bijdrage aan dit bijzondere evenement. De toegang is gratis.

Het strand van Villa Westend, gelegen aan de Westbroekplas in Velserbroek, wordt in het Hemelvaartsweekeinde omgetoverd tot culinaire oase met tenten en terrassen waar dagelijks vanaf 12.00 uur presentaties en workshops worden gegeven. De Haarlemse vinoloog Barbara Verbeek, initiatiefneemster van het Wijntheater, presenteert voor het eerst haar glazenlijn die zij samen met Royal Leerdam heeft ontwikkeld.

In het Wijntheater worden de lekkerste wijnen van Hans Moolenaar uit Bloemendaal per fles en per glas verkocht. Het Wijntheater vindt plaats in een ongedwongen sfeer waar alles draait om (culinair) genieten. De medewerkers dragen burlesque kleding en de dj draait muziek op vinyl uit de jaren ’70 en ‘80.

Tijdens Villa’s Culinair Wijntheater leveren tal van bekende (horeca)ondernemers uit de regio een bijdrage. De koks van Brasserie DenK in Santpoort-Noord, die onder leiding staan van sterrenchef Alain Alders, bereiden flammkuchen en hippe hamburgers. Villa Westend serveert kreeft van de barbecue en huisgemaakte witte chocoladetaart. De voormalige kok van Hotel Okura, nu werkzaam voor Hokkai Kitchen in IJmuiden, laat zien hoe je kakelversie sushi klaarmaakt.

In de rookkasten van Fix Fisch uit Rijnsburg wordt op ambachtelijke wijze zalm, makreel en paling gerookt. Pasta Casa (Santpoort-Noord) strijkt op het strand neer met een uitgebreid assortiment antipasti, rissotto en bijzondere kazen. Vanuit de retro foodcaravan van Hete Bliksem worden voor een paar euro complete maaltijden verkocht.

In één van de tenten opent meesterkok Michel Lambermon uit Haarlem zijn beroemde Kooktheater, waarin dagelijks plaats is voor maximaal twintig fijnproevers. Tijdens een avondvullend programma krijgen de gasten zeven gerechten met bijpassende wijnen voorgeschoteld. Reserveren hiervoor kan binnenkort. Voor de andere activiteiten hoeft niet gereserveerd te worden.

De eerste dag van Villa’s Culinair Wijntheater, Hemelvaartsdag, staat in het teken van oesters. Bezoekers kunnen dan voor slechts 1 euro genieten van deze schelpdieren. Om 16.00 uur vindt op het strand de laatste voorronde plaats van het NK Oestersteken 2015. Vrijdag 15 mei draagt de titel ‘Vraatzucht’, zaterdag 16 mei is het ‘Kokken-rellen’ en zondag 17 mei komen liefhebbers van ‘Sjampoepel’ aan hun trekken.

Bekijk hier de trailer van dit festival:

Het programma

Donderdag 14 Mei: “Oesterfestijn”
14hoo: De natte oestershow
15hoo: Presentatie glazenlijn Barbara Verbeek & Royal Leerdam
16hoo: NK oestersteken Noord-Holland
18hoo: Schaal en Schelpdieren

Vrijdag 15 Mei: Vraatzucht
14hoo:Hete Bliksem
15hoo: De smaak van Leerdam
16hoo:De Groote Hans Moolenaar Show
17hoo: De 3K’s
18hoo:Uitbenen van lamsbout

Zaterdag 16 Mei: “Kokken-rellen”
14hoo: Japanse vechtsport met sashimi
15hoo:Het Wilde Westends
16hoo:De natte oestershow
17hoo: Duin & Kruidberg gaat rellen!
18hoo: Kooktheater

Zondag 17 Mei: “Sjampoepel”
14hoo: kaas en bubbels
15hoo: Paling roken
16hoo:Champagneglas proeverij
17hoo: Het eigenwijze Kooktheater

Zie ik je daar?

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.