Rode wijn Villa Cerna Chianti Classico Riserva 2007

 Villa Cerna Chianti Classico Riserva 2007 - wijngaarden hart van ToscaneDeze Villa Cerna Chianti Classico Riserva  is afkomstig uit het hart van Toscane. Uit het hart van de Toscaanse Chianti Classico streek komen prachtige wijnen.Vandaag is het de beurt aan wijnhuis Villa Cerna, uit Castellina in Chianti. Op het landgoed Cerna (Villa betekent niet landhuis, maar landgoed) wordt al sinds de 11e eeuw wijn gemaakt. Ze beschikken over 75 ha wijngaarden. Inmiddels is Villa Cerna eigendom van het grote wijnbedrijf van de familie Cecchi.

 

Villa Cerna Chianti Classico Riserva 2007Villa Cerna Chianti Classico Riserva 2007

Goed wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Villa Cerna
Wijnjaar: 2007
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rode wijn
DruivenSangiovese,  canaiolocolorino
Alcohol: 13,5%
Land: Italië
Regio: Chianti

Deze Chianti Classico bestaat uit sangiovese (90%) en de lokale druivenrassen canaiolo en colorino. De druiven komen van selecteerde wijngaarden en zijn handmatig geoogst. Deze Riserva heeft twee jaar houtrijping gehad, waarvan deels in barriques.

Wat proeven we?

In het glas kleurt deze wijn diep, donker, robijnrood tot granaatrood. In de neus aangename en boeiende aroma’s van rijp zwart fruit, beetje jammig, specerijen als vanille en laurier. Ook iets rokerig.

Dan het proeven. In de aanzet zacht, soepel en rond. Daarna ontwikkelt de wijn zich in de mond tot fluweelzacht. Met smaken van zwart fruit, warme specerijen, kersen en ook hier iets rokerigs. Tot slot een lange, sappige afdronk.

Conclusie m.b.t. Villa Cerna Chianti Classico Riserva 2007

Wat een pracht wijn! De leeftijd en houtrijping dragen bij aan het fluweelzachte, complexe karakter van deze wijn. Een wereld van verschil met de jongere Chianti’s.

Waar kopen we de Villa Cerna Chianti Classico Riserva 2007

De Villa Cerna Chianti Classico Riserva 2007 is te koop bij:

 

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.