Van de Wijnpers: Liefhebbers Oostenrijkse wijn laten erfenis van 1 miljoen na aan Oostenrijks dorpje

geld - erfenis - liefhebbers oostenrijkse wijnTwee broers uit Tsechië die onlangs zijn overleden hebben hun erfenis nagelaten aan Gols, een klein dorpje in Oostenrijk. De twee broers schonken de erfenis van 1 miljoen euro aan het dorpje gelegen aan de Oostenrijk-Hongaarse grens, omdat de broers gek waren op de rode Oostenrijkse wijn die in het dorpje gemaakt wordt.

Georg Allacher een bevriende wijnboer uit de streek ontmoette de Tsjechische broers 10 jaar geleden op een wijnevenement in Wenen. Allacher was daar om zijn wijn te verkopen. De Tsjechische broers zijn meerdere malen op bezoek geweest in het dorp.De ene broer woonde in Wenen, de andere in Zweden, maar dat weerhield hun er niet van om naar Gols te komen om flessen van de lokale Oostenrijkse wijn in te slaan.

Het Oostenrijkse Gols

Het Oostenrijkse dorpje Gols is niet heel groot. Het dorpje telt 3,744 inwoners en is gelegen op de oostelijke oever van de Neusiedlersee. De Neusiedlersee is naast het Balatonmeer het enige steppemeer (van enige omvang) in Europa. Deze oostelijke oever van de Neusieslersee is eigenlijk helemaal beplant met wijndruiven. Het steppemeer speelt een belangrijke rol bij de vorming van Botrytis. Deze edele rottingschimmel is erg belangrijk voor de wereldbekende zoete wijnen die hier gemaakt worden. De veelvoud aan grondsoorten die zich bevindt in en rond Gols én het pannonische klimaat (lange, droge en warme zomers en milde winters) zorgen voor een groot assortiment aan topwijnen. Bekende wijngaarden in de omgeving van Gols zijn UngerbergSpiegelluss, Altenberg, Goldberg en Heideboden.

De erfenis…

De Tsjechische broers Radim en Georg Jetel laten dus één miljoen euro na aan het dorpje. De jongste broer Radim, stierf een tijdje geleden en liet zijn bezittingen na aan Georg. Georg, de oudste broer overleed twee maanden geleden en schonk zijn bezittingen dus aan het Oostenrijkse dorpje Gols.

Bron: Ad.nl

2 Reacties
  1. Beste Henk,

   Bedankt voor je reactie! De provincie Gelderland is een hele grote, mooie wijnprovincie en komt zeker aan bod op onze site. Gisteren en vandaag zijn er twee artikelen geplaatst en morgen het laatste deel. De Reeborghesch staat overigens in het artikel van vandaag!

   Ik wens je alvast heel veel plezier met de Open Dagen!

   Met vriendelijke groet,

   Natasja

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.