Wijn KLM wederom in top Airline Wine Awards

Wijn vliegtuigmaatschappijKLM serveert goede wijn tijdens haar vluchten. Zowel de witte als de rode wijn die KLM schenkt, staan in de Top 5 van de Airline Wine Awards. De Airline Wine Awards worden georganiseerd door vliegtuigzoekmachine Skyscanner. De witte wijn van de KLM eindigde op een mooie tweede plaats en de rode wijn eindigde op de vijfde plaats

Airline Wine Awards

Voor de Airline Wine Awards heeft de jury 21 verschillende wijnen geproefd van de belangrijkste vliegtuigmaatschappijen in Europa. Belangrijk hierbij was wel dat de wijnen in de economy class geschonken werd. De jury proefde de 21 wijnen blind.

De jury was samengesteld uit 12 verschillende wijnexperts en internationale reizigers.

Winnaars wit Airline Wine AwardEn de winnaar in de categorie witte wijn is….

In de categorie wit was er veel concurrentie en lagen de uitkomsten dicht bij elkaar. De winnende witte wijn wordt geschonken door de Duitse Luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Deze winnaar is de Peter & Peter Riesling uit de Moezel, Duitsland.  KLM eindigt met haar Terra Andina Sauvignon Blanc-Chardonnay 2008 uit Chili, na de Riesling van Lufthansa op een tweede plek.

De winnaar van vorig jaar, EasyJet, eindigt dit jaar, nu met een andere wijn dan vorig jaar, op de derde plaats met hun Sauvignon Blanc van Louis Mondeville, Pays d’Oc 2011.

Winnaars rood Airline Wine AwardEn de winnaar in de categorie rode wijn is….

In de categorie rood was het voor de jury duidelijker dan het bij de categorie wit. In de categorie Rode Wijn wint Thomson Airways (Tui) met Cabernet-Sauvignon 2011 van Finca La Linda uit Argentinië. SAS met een Backhouse Pinot Noir 2011 uit de Verenigde Staten eindigt op de tweede plaats en op de derde plaats eindigt de Turkse maatschappij Pegasus met een Turkse Kavaklidere Angora uit 2011.

Zowel Pegasus als KLM zijn de enige maatschappijen die in de top van beide categorieën staan. KLM stond dus vorig jaar ook al in de top 5.beide categorieën voorkomen, en voor KLM is dit dus zelfs al het tweede jaar op rij.

(Bron: Skyscanner )

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.