Valpolicella Ripasso Acinatico

Valpolicella Ripasso AcinaticoDe Valpolicella Ripasso Acinatico is een wijn waar ik zeer goede herinneringen aan bewaar. Zo dronk ik deze wijn voor het eerst in 2006 (!) bij Stadskasteel Oudaen in Utrecht met een goede vriendin. Na de eerste slok waren we beiden totaal verrast door de fantastische geur en smaak van deze ripasso. Een soort liefde op het eerste gezicht. Die liefde voor ripasso wijnen is ook nooit meer over gegaan en in de daaropvolgende jaren heb ik vele verschillende ripasso’s gedronken.

Voor diegenen die de Valpolicella Ripasso’s nog niet kennen: bij ripasso wijnen wordt de traditionele Valpolicella Classico wijn enkele maanden na de gisting gemengd met het geconcentreerde druivensap dat gebruikt is voor de productie van de grote wijn Valpolicella Classico Amarone. Daardoor ontstaat een tweede gisting die de wijn meer kleur, geur en smaak geeft.

De Valpolicella Ripasso Acinatico die verkijgbaar is bij Margaret Wines in Utrecht blijft wat ons betreft bovenaan staan als de beste van de betaalbare Ripasso’s: donkerrood van kleur, mooi rood fruit (braam/framboos), een beetje koffie, subtiele kruidigheid en fijne tannines. Wij vinden de Valpolicella Ripasso Acinatico zo lekker dat hij al maanden bovenaan staat in de wijnbloggers Rode Wijn Top 20. Lees voor meer informatie ook de proefnotitie.

De redactie

Voor het tot standkomen van onze Rode Wijn Top 20 proefden we, naast de Valpolicella Ripasso Acinatico, onder meer:

Morse Code Shiraz 2010
Luis Felipe Edwards Dona Bernarda
Valpollicella Ripasso Acinatico
Carbuné Barbera d’Asti
Monteabellón Crianza
Carm Douro Reserva
Château Croix-Mouton

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.