Valdehermoso Hombre 2005

Valdehermoso Hombre - wijngaarden ribero del dueroDeze Valdehermoso Hombre heb ik al eerder geproefd. Een uitstekende wijn voor dit koude winterweer! De Valdehemoso Hombre is afkomstig van de Bodegas y Vinedos Valdriz.

Bodegas y Vinedos Valdriz

Deze wijngaarden zijn het eigendom van Tomas Esteban, die in 1980 is begon met het opbouwen van zijn eigen wijnimperium. In totaal omvat zijn wijnimperium 60 hectare, die verdeeld zijn over 35 verschillende percelen. De familie Estban was en is één van de voorlopers van de biologische wijnbouw in de Ribera del Duero. Kunstmest of bestrijdingsmiddelen komen de wijngaard niet op.

Ribera del Duero

Dit wijnhuis is gelegen in het Spaanse wijngebied Ribera del Duero. Dit wijngebied heeft zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. De wijngaarden die gelegen zijn in de Ribera del Duero bevinden zich veelal op een hoogte van 750-911 meter boven zeeniveau. Hierdoor heerst er in dit gebied een extreem klimaat met hele droge en hete zomers en koude winters. Ook tussen dag- en nachttemperatuur kunnen grote verschillen zijn. De grond in de Ribera del Duero heeft een losse structuur met kalksteen, kiezel en ijzer en dichter bij de rivier is er ook veel klei te vinden.

Valdehermoso Hombre 2005

Goed wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Bodegas y Vinedos Valdriz
Wijnjaar: 2005
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rode wijn
Druiven: Tinta del Pais (Tempranillo)
Alcohol: 13,5%
Land: Spanje
Regio: Ribera Del Duero

Wat proeven we?

In het glas kleurt deze wijn dieprood. In de neus zwart fruit, kruiden, houttonen en geroosterd brood.

In de mond een stevige, sappige wijn: zwart fruit, wat aardse tonen en hinten van vanille. Aangename tannines en een lange, stevige afdronk.

 Robert Parker

Robert Parker gaf deze de Valdehermoso Hombre 2005 90 punten in The Wine Advocate:
“The 2005 Valdehermoso Crianza offers up cedar, scorched earth, pencil lead and fragrant black cherry and blackberry notes. Firm and structured on the palate with an elegant personality, it will evolve for 3-5 years and deliver prime drinking from 2012 to 2025.

Bodegas y Vinedos Valderiz is owned by Tomas Esteban who farms 75 hectares of vines over 20 different parcels in the Roa region of Ribera del Duero. His entry level and top end wines are first class but the Crianza bottling is where the value lies.”

Of deze Valdehermoso Hombre 2005 90 punten waard is? Ik denk dat het voor die classificatie wel beter kan.
Neemt niet weg dat dit een heerlijke ‘winterwijn’ is.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.