Update Wijn Top 20’s

In onze Rode Wijn Top 20 en Witte Wijn Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20’s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Nieuwkomer in de Rood Top 20

Deze week hebben we een nieuwkomer in de wijnbloggers Rode Wijn Top 20: de Barbera D’Alba ‘La Rossa’ 2010.

Deze Barbera D’Alba ‘La Rossa’ uit de Il Falchetto familie is bijzonder geslaagd als je van kruidige wijn houdt. De zuiver paarsrode kleur en benen vanwege het forse alcoholpercentage (14.5%) wekken je nieuwsgierigheid. De geur van fruit wordt wat overstemd door kruidigheid en de alcohol die scherpte veroorzaakt. De smaak van deze La Rossa is ronduit vol-fruitig, kruidig en bevat een klein pepertje. Perfect dus als je van een stevige wijn houdt bij een goed stuk vlees. Wij vinden de 2010 nog wat aan de jonge kant, maar hij is nu al goed drinkbaar.

Wij zetten ‘m op plaats 18, omdat we hem goed vinden passen tussen de licht kruidige Colli Berici Cabernet Cicogna (#17) en Moulins des Nonnes (die verschuift van #18 naar #19). Daardoor valt de Knipser Blauer Spätburgunder van GrapeDistrict uit de top 20.

Minder spannend is de update van de Witte Wijn Top 10: de Pra Soave Classico 2011 is net zo goed als de 2010 vintage, waardoor de nieuwe vintage van deze uitstekende frisse en fruitige Italiaan de oude vervangt op nummer 5.

Voor een volledig overzicht van de nieuwe Rood Top 20, zie de Wijn Top 20’s.

Volgende week veel nieuwkomers in de Wijn Top 20’s?

Vrijdagavond gaan we meerdere witte wijnen en rosé’s proeven, dus volgende week hopen we toch wel een aantal nieuwelingen en nieuwe vintages te verwelkomen in de Rosé Top 5 en Wit Top 10. En vanzelfsprekend kijken we nu al uit naar het proeven!

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.