Update Wijn Top 20’s

In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20’s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Omdat we nog geen enkele Syrah/Shiraz in onze Rood Top 20 hebben, hebben we de tip van Grapedistrict opgevolgd om de Morse Code Shiraz 2010 eens te proberen. Gezien de vele positieve recensies op hun site moet dit welhaast een lekkere wijn zijn en natuurlijk lijkt ook de prijs/kwaliteitverhouding uitstekend. Hoewel deze Australische Shiraz vrij jong is (de Shiraz heeft relatief lange houtrijping nodig om de tannines te verzachten) is z’n balans toch al goed: vol, fruitig en licht kruidig, dus precies wat je van een goede Syrah verwacht. Daarom zetten we de Morse Code Shiraz 2010 op de 18e plaats in de Rood top 20. Daardoor valt de Rioja Castroviejo Reserva eruit en schuiven de huidige nummers 18 en 19 een plaatsje naar beneden.

Deze week hebben we ook nog de grote broer uit de familie van de Rimauresq rosé (nummer 1 in onze Rosé Top 10) gedronken. Deze grote broer genaamd ‘R’ is een werkelijk perfecte rosé uit de Provence en minstens even lekker als de Rimauresq: ietsje ouder en wellicht daardoor wat zachter en ronder. Maar ook aanzienlijk duurder. De Rimauresq 2011 kost € 11.95 en de R 2010 kost € 16.30. De R hoort eigenlijk in de Rosé Top 10 thuis, maar aangezien hij teveel lijkt op z’n broertje Rimauresq hebben we besloten hem toch niet toe te voegen.

Voor een volledig overzicht van de Rood Top 20, Wit Top 10 en de Rosé Top 10, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20’s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.