Update Wijn Top 20’s

In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20’s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Vorige week hadden we nog één vacante plek over in de Rosé top 10. Om het rosé proefseizoen van onze kant op een mooie manier af te sluiten hebben we ook deze laatste plek weten te vullen met de ietwat bijzondere rosé Méridienne van Domaine de l’Arjolle. De Méridienne is geen typisch frisse, fruitige zomerrosé, maar wel een stevige, volle, houtgelagerde wijn die je gerust ook in de herfst of winter kan drinken. Wij vinden ‘m erg lekker maar het is er wel één waar je van moet houden; daarom zetten we hem op een bescheiden plaats in de Rosé top 10 (#10). Twee van de drie ontvangen suggesties van biologische rosé’s hebben we ook geproefd: prima kwaliteit maar toch net niet lekker genoeg om onze top 10 te halen.

Vanaf nu gaan we ons langzamerhand voorbereiden op de herfst en de winter, waarin we allemaal gewend zijn om witte wijn en vooral rode wijn te drinken en de rosé te laten voor wat het is. We verheugen ons nu al op al die heerlijke wijnen die op ons liggen te wachten om geproefd (en gedronken!) te worden.

Voor een volledig overzicht van de Rood Top 20, Wit Top 10 en de Rosé Top 10, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20’s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.