Update Wijn Top 20’s

In onze Rood Top 20 , Wit Top 10 en Rosé Top 5 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20’s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Vorige week hebben we 4 witte wijnen geproefd en helaas heeft geen enkele de Wit Top 10 gehaald. Teleurstelling alom dus. De meeste waren natuurlijk best lekker, maar de lat ligt nu eenmaal hoog om in onze top 10 te komen. Gelukkig hebben we nog een aantal goede suggesties liggen die we binnenkort gaan proeven, dus we houden hoop op nieuwe toppers.

We hebben gelukkig wel verandering in de Rood Top 20: helaas is de Casa la Teja niet meer te krijgen in Nederland: wijnhandel Sauter adviseerde dat de kwaliteit van de flessen teveel varieerde en is daarom gestopt met de import van deze soepele tempranillo/merlot. Jammer, maar natuurlijk terecht. Gelukkig hebben we een nieuweling in de Rood Top 20! Op aanraden van Facebook bezoeker Hanita R. (thx!) hebben we de Luis Felipe Edwards Dona Bernarda geproefd en – na blij verrast te zijn – toegevoegd en op nummer 11 gezet in de Rood Top 20. Deze karaktervolle Chileen (ja, ze bestaan echt) is een Cabernet Sauvignon die veel weg heeft van de betere Bordeaux’.

Vanavond gaan we een aantal rosé’s met elkaar vergelijken, dus volgende week meer nieuws op dat gebied! We hebben goede hoop dat we de Rosé top 5 kunnen uitbreiden naar een Rosé top 10, met wellicht nog enkele lege plekken: we hebben namelijk al drie rosé’s op het oog die daarin thuishoren.

Voor een volledig overzicht van de Wit Top 10 en de Rosé Top 5, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20’s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.