Update Wijn Top 20’s

In onze Rood Top 20 , Wit Top 10 en Rosé Top 5 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20’s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Tijdens onze laatste proeverij van vorige week vrijdag, zat er één rosé tussen waarbij we onze twijfels hadden. Ik vond hem lekker, maar een aantal van mijn collega-proefpanelleden vond hem té soepel. De Coteaux Varois van Domaine Saint Ferréol is natuurlijk ook een soepele en goed doordrinkbare borrelrosé, maar dat wil niet zeggen dat hij geen plaats in onze ranglijsten kan veroveren. De volgende dag heb ik hem nogeens geprobeerd, maar dan zonder vooraf al een aantal witte wijnen te hebben geproefd. Conclusie: nog steeds een prima borrelrosé, dus ik ga voorstellen hem in de herkansing te doen bij de volgende proeverij met ons panel. Gezien de vele goede rosé’s op de markt, gaan we sowieso op termijn de rosé top 5 uitbreiden naar een rosé top 10, dus wellicht dat deze Ferréol dan ergens tussen plaats 6 en 10 terecht gaat komen.

Nieuwe vintages in de Rosé Top 5

Ondertussen hebben we ook de 2011 vintages van onze favorieten Rimauresq (nummer 1) en Cabaret (nummer 2) meerdere keren geproefd. Tja, wat moet je daar nu van zeggen; ze zijn wederom heerlijk! We zijn en blijven grote fans van deze toppers uit de Provence, dus ze behouden hun toppositie en we vervangen de 2010 vintages gewoon door de 2011 vintages.

Voor een volledig overzicht van de nieuwe Rosé Top 5, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20’s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.