Update Wijn Top 20’s

In onze Rood Top 20 , Wit Top 10 en Rosé Top 5 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20’s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Zoals vorige week al aangekondigd hebben we afgelopen vrijdag meerdere witte, rosé en rode wijnen geproefd met ons panel. Eerlijkgezegd zijn we beetje teleurgesteld in de resultaten met slechts één nieuwkomer in de Wit Top 10 en één nieuwe vintage die de vorige vintage vervangt in de Rood Top 20. Maar ja, we moeten selectief blijven.

Minstens even belangrijk is dat we weer met volle teugen hebben genoten van het (stiekem) doorslikken van alle wijn en tegen het einde van de avond opdrinken van de hele flessen heerlijke rode wijn. We blijven tenslotte een stel amateur-proevers dat het maar moeilijk over het hart kan verkrijgen om halve flessen wijn door de gootsteen te spoelen, laat staan geproefde wijn weer uit te spugen.

Nieuwkomer in de Wit Top 10

Deze week hebben we een nieuwkomer in de wijnbloggers Witte Wijn top 10: de Château de Maupas Menetou-Salon 2010. Deze droge wijn van de Sauvignon Blanc druif heeft een uitstekende smaakbalans tussen perzik en abrikoos enerzijds en frisse zuren anderzijds, en dat voor een redelijke prijs. We zetten hem op nummer 10 in de Wit Top 10. Daardoor valt de Biferno Bianco Gironia eruit.

Minder spannend is de update van de Rode Wijn Top 20: de Château de Nages Réserve 2010 is net zo lekker als de 2009 vintage, waardoor deze nieuwe vintage (die we natuurlijk helemaal op hebben gedronken) de oude vervangt op nummer 10.

Voor een volledig overzicht van de nieuwe Wit Top 10 en Rood Top 20, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20’s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.