Update Wijn Top 20’s

In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20’s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Tijdens onze vakantie in Barcelona hebben we meerdere keren genoten van Verdejo wijnen. Deze zeer herkenbare witte wijnen smaken uitstekend bij een lekker visje tijdens de lunch. De Verdejo druif levert in het algemeen frisse, fruitige wijnen met een mooie zuurgraad; het aroma is uitgesproken en de smaak zacht. En zodra je een Verdejo wijn ruikt en proeft, weet je gewoon dat het een Verdejo is. In het aroma zitten meestal elementen van citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden. Aangevuld in de smaak met een lichte zacht-kruidige bittertoon geeft dat de Verdejo wijnen een eigen karakter. Een Verdejo wijn moet je gewoon een keer proeven en je weet voor de rest van je leven hoe een Verdejo smaakt!

Terug in Nederland hebben we er snel een aantal gezocht en geprobeerd en we zijn (voorlopig) uitgekomen bij de Castelo de Medina Verdejo 2011, een 100% Verdejo die niet is ‘aangelengd’ met de wat frissere Sauvignon Blanc of Viura druif. De Castelo de Medina Verdejo 2011 hebben we gekocht bij Margaret Wines en is een zachte, sappige en licht gekruide wijn en daarmee een prima alternatief voor een Chardonnay. Zie ook de proefnotitie voor meer informatie.

We hebben de Castelo de Medina Verdejo 2011 op plaats 10 gezet in de Witte wijn top 10, waardoor de Château de Maupas Menetou-Salon eruit is gevallen.

Voor een volledig overzicht van de Rood Top 20, Wit Top 10 en de Rosé Top 10, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20’s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.