Update Wijn Top 20’s

In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20’s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

Naar aanleiding van onze trip naar Barcelona, hebben we eenmaal terug in Nederland een aantal crianza’s (Spaanse aanduiding voor (rode) wijn die tenminste 24 maanden heeft gerijpt, waarvan tenminste 6 maanden in eikenhouten vaten en het restant in de fles) naast elkaar gezet. Onze voorkeur qua prijs/kwaliteitverhouding gaat voorlopig uit naar de Luis Cañas Crianza 2009 die verkrijgbaar is bij Spanjewijn.nl. Maar de komende weken gaan we zeker nog een paar crianza’s proeven! De Luis Cañas Crianza 2009 is precies wat je van een goede Rioja verwacht: gebaseerd op de Tempranillo druif, een mooie robijnrode kleur en een duidelijke fruit- en hout/vanille geur. De smaak is fluweelzacht en fruitig (framboos, kersen, zoetig), aangevuld met subtiele hout- en vanilletonen en een toefje balsamico. Bijna te mooi en gelikt om waar te zijn en dat voor een alleszins redelijke prijs. Zie ook de proefnotitie voor meer informatie.

De Luis Cañas Crianza 2009 vervangt de Rioja Ontañón Crianza die op nummer 8 in de Rode Wijn Top 20 stond.

In Barcelona hebben we ook een aantal heerlijke witte wijnen van de Verdejo druif geproefd, dus daar gaan we er binnenkort een aantal van vergelijken.

Voor een volledig overzicht van de Rood Top 20, Wit Top 10 en de Rosé Top 10, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20’s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.