Update Wijn Top 20’s

In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Wijn Top 20’s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen.

We hebben deze week onder meer de Château de Nages Vieilles Vignes 2009 uit het Zuidelijke deel van de Rhône geproefd. Deze stevige Franse wijn van Michel Gassier wordt ons regelmatig aanbevolen door onze fans op Facebook. Toen we hem gingen kopen bij Grapedistrict zagen we dat hij in hun categorie ‘deep/vol rood’ op nummer 1 staat en vervolgens dat er op hun website positieve recensies over zijn geschreven. En dat deze redelijk geprijsde fransman maar liefst 89 Parker Punten heeft gekregen. De mooie blend van Grenache, Mourvèdre en Syrah is de grote broer van de Château de Nages Réserve 2010 die we op nummer 10 in de Rood Top 20 hebben staan.

De Château de Nages Vieilles Vignes is een uitgebalanceerde, volle, fruitige rode wijn met een aangename kruidigheid en daarmee geheel in lijn met de smaak van de moderne consument. En dat voor een alleszins redelijk prijs van € 9,95. Gewoon goed dus. Daarom zetten we deze Château de Nages Vieilles Vignes op de 15e plaats in de Rood Top 20. Daardoor valt de Château Moulins des Nonnes eruit en schuiven de huidige nummers 15 t/m 19 een plaatsje naar beneden.

Voor een volledig overzicht van de Rood Top 20, Wit Top 10 en de Rosé Top 10, zie de Wijn Top 20’s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20’s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.