Uli, de kracht van weingut Lorenz

Uli, de kracht van Weingut Lorenz

Het is deze maand exact een jaar geleden dat we met 8 mannen Bad-Kreuznach binnen reden. We waren bezig aan onze jaarlijkse wijnreis en kwamen vanuit Baden zo’n 175 kilometer zuidelijker.

De ochtend was gestart met een zeer indrukwekkende proeverij bij Alexander Laible, ‘s middags stond een afspraak met Weingut Lorenz bij restaurant Bonnheimerhof. Met als eerste activiteit een Planwagenfahrt. Dit klinkt niet sexy, sterker nog het is ook niet sexy maar het werd uiteindelijk wel het hoogtepunt van de reis.

8 mannen in een huifkar

Ulrich Lorenz, de jonge eigenaar van Weingut Lorenz, is een zeer aimabele persoonlijkheid die ons met zijn natuurlijke flair binnen de kortste keren achterin de planwagen dirigeerde. Daar zaten we dan met 8 volwassen mannen in een huifkar die voortgetrokken werd door een zeer oude Eicher trekker met voorop chauffeur Ulrich, of zoals hij zelf het liefst genoemd wilde worden: Uli.

Na een hobbelige trip van 20 minuten werd de oude trekker stilgezet midden in de wijngaarden van Bad Kreuznach. Vanonder de huifkar trok Uli een tempex box tevoorschijn waaruit een aantal glazen en een paar flessen gekoelde wijn kwamen. Als trotse wijnboer vertelde Uli over de wijnstokken, zijn percelen en de unieke locatie waar wij ons bevonden. En wij stonden geboeid te luisteren en te genieten van de heerlijke wijnen en het mooie uitzicht.

Proeverij in de wijnkelder

Na deze trip kregen we een uitgebreide proeverij in de kelder van het Weingut. Niets was te veel gevraagd en elke fles die we wilden proeven werd opengetrokken. De stemming zat er al goed in toen het bestelformulier op tafel kwam. Laten we het erop houden dat we met heel veel pijn en moeite alle bestelde wijnen een dag later in de auto hebben gekregen. Met een grote glimlach stapte Uli weer op de trekker om ons fluitend terug te brengen naar restaurant Bonnheimerhof waar we op de binnenplaats tot laat hebben gegeten, gedronken en genoten.

De passie van Uli

Nu 1 jaar later staat Uli op onze uitnodiging een masterclass te geven in Harderwijk. Op onze jaarvergadering is hij de speciale gast die ons alles leert over zijn streek en zijn wijnen. Dit keer niet in zijn oude kloffie op de trekker maar netjes gekamd en geschoren in pak. Met hetzelfde gemak en flair waar hij ons een jaar geleden mee inpakte doet hij dat nu bij de aanwezige winkeliers.

Hij presenteert zijn wijnen met passie en overtuiging. En dat vind je ook in zijn wijnen terug. De vaste klanten voor de Lorenz wijnen weten dit al en ik ben ervan overtuigd dat nog vele liefhebbers zullen volgen.

Uitnodiging

Als Uli en ik na afloop samen overblijven en aan de bar een biertje drinken om de succesvolle samenwerking te bespreken, ontvang ik van hem een uitnodiging voor een Weinrock festival in juli dit jaar. Het kost me maar 1 Whatsapp naar de andere 7 mannen en…………NATÜRLICH ULI, WIR SIND DABEI!!

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.