Twee KLM-stewardessen ontslagen na glas wijn bij lunch

Twee stewardessen van KLM (54 en 49 jaar) zijn ontslagen wegens het drinken van een glaasje wijn bij de lunch. De vrouwen hadden voor een nachtvlucht van Johannesburg naar Amsterdam, eind maart, bij het middageten een drankje genuttigd. De vakbond voor cabinepersoneel VNC vindt dat de vrouwen veel te zwaar zijn gestraft.

De vrouwen waren al 33 en 20 jaar in dienst bij KLM en hadden de leiding over het vliegtuigpersoneel. “Ze waren niet onder invloed tijdens de vlucht. De twee vrouwen werkten al tientallen jaren bij KLM. Ze kenden de regels, maar hadden op enige bijval gerekend. Dat ze leidinggevenden waren, is ze zwaar aangerekend”, aldus Ton Sterrenberg, voorzitter van de vakbond VNC in het AD. Cabinepersoneel mag volgens de regels in de tien uur voor het zich moet melden op de luchthaven geen alcohol (wijn, bier, etc.) drinken. “De lunch was ’s middags, het vliegtuig vertrok om middernacht. Eén nam een glas wijn, de ander een biertje. Een steward die het drankgebruik opmerkte, meldde het aan de gezagvoerder van de vlucht. Ze hebben niet beseft dat ze binnen de tijdslimiet een drankje namen. De alcohol was tijdens de vlucht allang uit het bloed van de vrouwen”, aldus Sterrenberg. De stewardessen gingen tegen het ontslag in beroep, maar de rechtbank stelde KLM in het gelijk. KLM wil niet op de ontslagzaak reageren.

Bron: www. HLN.be

2 Reacties
  1. Tja….mijn eerste gedachte, gezien de leeftijd van de vrouwen: KLM heeft een stok om te slaan, gaan we doen en dat scheelt dan weer lekker in de kosten, zulke dure medewerkers. Het lijkt wel of je tegenwoordig als mens geen foutje meer mag maken. Misschien een half uur later en het was geen probleem geweest.
    Ook lekker van de gezagvoerder en de steward om er direct zo’n zaak van te maken….misschien is een gesprekje eerst beter.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.