Twee keer zilver voor Wijndomein De Koen

Nederlandse wijngaarden - Wijndomein De Koen - wijnenLangedijker Wijndomein De Koen heeft tijdens één van de grootste wijnkeuringen ter wereld twee zilveren medailles weten te behalen. De witte wijn ‘Langedijker Pracht’en de rosé ‘Eerste Pluk’  van Wijndomein De Koen kregen tijdens de Berliner Wine Trophy voldoende punten voor het zilver.

Berliner Wine Trophy

Meer dan 12.000 wijnen uit 40 verschillende landen werden tijdens de jaarlijkse keuring van wijn, Berliner Wine Trophy, gekeurd. Alle wijnen worden gekeurd volgens de regels van de  OIV en the World Association of Winemakers.

Langedijker Streekmarkt

Dit weekend, tijdens de Langedijker Streekmarkt zijn de prijswinnende wijnen van de Koen te proeven, waar je ze natuurlijk ook kunt kopen. Deze streekmarkt wordt gehouden in de wijngaard én is te bezoeken van  11.00 tot 17.00 uur.

Wijndomein De Koen

Langedijker wijndomein De Koen ligt in het dorp Zuid-Scharwoude. De naam komt van een akker, die hier vroeger lag. De wijngaard is 2 hectare groot en is omgeven door een windsingel van voornamelijk Els. De rassen zijn: Solaris, Rondo, Srius, Marechal foch, Salome, Cabernet Cortis, Phoenix, Souvignergis en muscaris.

Wijndomein De Koen is van Pieter de Boer en zijn vrouw Guja. In 1988 zijn Pieter en Guja op het tuindersbedrijf van de ouders van Pieter gaan wonen. Pieter hielp daar altijd al en teelde met zijn broer de producten waar de streek bekend om staat; kool. In 1990 is Pieter begonnen met het verbouwen van druiven. Eerst in de kas en daarna met een 20-tal regentdruiven. Pieter volgde de ontwikkeling van nieuwe rassen en volgde ook een wijncursus bij Fred Lorsheijd, wat er toe leidde dat Pieter in 2003 startte met zijn wijngaard.

Meer lezen over Wijndomein de Koen? Wijnblogger Arie vroeg Pieter van alles over zijn wijngaard en het hebben van een wijngaard in: Nederlandse wijngaarden: Wijndomein De Koen

Nederlands Wijngaarden bezoeken?

Dit weekend kun je tijdens de Streekmarkt op Wijndomein De Koen rondkijken op deze wijngaard.

Nationale Wijnweek 2014 - Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014In het weekend van  zaterdag 20 en zondag 21 september kun je ook op vele andere Nederlandse wijngaarden rondkijken tijdens Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014 .Wijngaardeniers in heel Nederland openen dan  hun poorten voor wijnliefhebbers om een kijkje te komen nemen op de wijngaard. Rondleidingen, wijn proeven, streekmarkten, muziek; er is van alles te doen op en rond de wijngaarden in dit weekend. Een absolute aanrader.

Kijk voor de deelnemende wijngaarden hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.