Tsjechische wijn uit Moravië – een klasse apart !

Uitnodiging

Overzichtsproeverij van Tsjechische wijnen uit Moravië

Afbeeldingsresultaat voor moravieDe Ambassadeur van Tsjechië, H.E. Jana Reinišová, nodigt u van harte uit voor een proeverij van de mooiste wijnen uit Moravië, de belangrijkste wijnregio van de Tsjechische Republiek. De proeverij is uitsluitend bedoeld voor de wijnhandel, pers, horeca, vinologen en sommeliers.

De wijnregio Moravië in het zuid-oosten van Tsjechië is vernoemd naar de rivier Morava en is met haar 19.000 hectare aan wijngaarden een relatief kleine speler op de internationale wijnmarkt, maar de onwikkelingen staan hier zeker niet stil. Goede investeringen maakt dat wijnmakerstalent komt boven drijven, wat zich direct vertaalt in de kwaliteit van hun wijnen. Een goede reden dus om u kennis te laten maken met deze, vooral gastronomische wijnen uit Moravië. De meeste wijngaarden liggen pal naast de Oostenrijkse wijnregio Weinviertel, dus ook in Moravië leent het terroir zich uitstekend voor de productie van witte kwaliteitswijnen. Er wordt gewerkt met druivenrassen zoals Riesling, Welschriesling, Grüner Veltliner ,Sauvignon Blanc, Pinot Blanc en Pinot Gris. Daarnaast maken ze bijzondere witte wijnen van hun ‘eigen’ druivenrassen Pálava en Moravische Muscat. Maar ook hun rode, rosé en mousserende wijnen verdienen aandacht. En natuurlijk komen de Moravische specialiteiten strowijn en ijswijn op tafel.

Deelnemende producenten

1.Templářské sklepy Čejkovice
2. Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice
3. Kolby
4. Nové vinařství
5. Sonberk
6. Krásná Hora
7. Vinařství Volařík
8. Reisten
9. Vino Marcincak.

Alle wijnproducenten zijn leden van de Allianze V8. De meerderheid van deze producenten is nog op zoek naar een importeur in Nederland.
.
Programma:
Wanneer: Dinsdag 6 juni 2018
Hoe laat : 14.00 – 18.00 doorlopende proeverij
Adres: Embassy of the Czech Republic to the Netherlands
Paleisstraat 4, 2514 JA DEN HAAG

Aanmelden
Inschrijven voor deze proeverij is alleen mogelijk door een email te sturen naar mailto:Commerce_Hague@mzv.cz onder vermelding van uw bedrijfsnaam, naam van de aanwezige personen en adresgegevens.

N.B. De Residentie is uitsluitend toegankelijk wanneer u zich vooraf schriftelijk heeft aangemeld en hierover een bevestiging heeft ontvangen.

-Persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.