Rode Wijn Trus 2004

Wijngaard spanjeVan de Spaanse Bodegas Trus komt deze Trus 2004. Als ik de reputatie mag geloven, zit er in dit kleine flesje een grote wijn. Ik ben benieuwd! 

De wijnmaker vertelt op het etiket van het kleine flesje (375 ml) dat het een beperkte oplage betreft. Nummer 004183 staat nu op het punt om ontkurkt te worden. De Trus komt uit de Spaanse Ribera del Duero en is gemaakt van 100% tinto fino. Oftewel: de  Spaanse temperanillo druif. Deze druiven zijn geoogst in 2004 en de wijn is na een houtrijping van 18 maanden op nieuwe vaten van Frans eikenhout gebotteld in mei 2007.

Trus 2004Wat proeven we?

In het glas een heldere, granaatrode kleur. Tranen glijden langs de rand van het glas. Na het glas lekker gewalst te hebben komen de aroma’s vrij. En wat voor aroma’s: Rijp rood fruit, pruimen, kersen, gedroogd fruit, dadels en noten.

Dan de eerste slok: mondvullend rood fruit. Kersen, zwarte pruimen en een breed scala aan verfijnde smaken van zoete specerijen als nootmuskaat, vanille, zwarte peper en aangename zachte houttonen. De wijn is mondvullend, heeft een volle body en een zeer hoge smaakintensiteit. Tot slot een lange afdronk met de smaak van krentjes en rozijnen.

Conclusie m.b.t. Trus 2004

In deze wijn proef je het ambachtelijke vakmanschap van de wijnmaker. Het is een stevige wijn die een hoge smaakbeleving biedt. En die smaakbeleving zit in de nuance. Want er wordt een behoorlijk breed palet van geuren en smaken aangeraakt. Deze wijn kent geen overheersende smaken maar het is allemaal erg fijntjes en delicaat, zowel in geur als smaak.

Meer lezen van Jeroen? Jeroen schreef ook:

Rode wijn Bodegas Habla Solum 2010
Geschonken en gedronken – Wijnen uit Zuid-Afrika
Bezoek aan Wijngaard De Linie
Bezoekje aan Wijnhoeve De Kleine Schorre

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.