Tour de France door Angers!

anger 2De Tour de France door Angers

Een wijn fan is een Frankrijk fan en een Frankrijk fan is een Tour de France fan, althans plat gezegd kunnen we dit zo stellen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Wij houden vooral van het prachtige plaatsje Angers in de Loire en mocht de tour daar vandaar nou eens eindigen en mochten wij op die plek een tijdje geleden nou eens zijn geweest. Dubbel feest! Allereerst de feiten van de etappe op een rijtje:

De Tour verlaat vandaag Normandië en de renners trekken zuidwaarts richting Angers, de finishplaats van de derde etappe. De rit van 223,5 kilometer heeft onderweg één klimmetje van de vierde categorie, de laatste kilometer loopt ook licht omhoog.

Op zo’n 300 meter voor de finish ligt een scherpe hoek, die mogelijk een cruciale rol gaat spelen in de verwachte massasprint. De Duitsers André Greipel en Marcel Kittel behoren tot de favorieten, samen met Mark Cavendish en Peter Sagan. De finish wordt rond 17.30 uur verwacht. Wil je de tour live volgen klik dan hier.

Wijnbloggers in Angers

anger
Kijk ons nou prachtig poseren! Hier eindigt de derde etappe van de Tour de France

Aanschouw hier het groepje journalisten waar wij een tijdje geleden het prachtige Loire gebied mee hebben mogen verkennen. Het proeven van de heerlijke wijnen was natuurlijk hoofdzaak maar we moesten ook even stilstaan bij de Tour de France. Nou, dat doen we hier dus.

De wijnen van Angers

We begonnen ons tripje met het maken van deze foto en het stilstaan bij de Tour de France. Wij wisten uiteraard niet dat de Tour door Angers zou komen dus het was een heuse verrassing. Deze dag hadden we meteen een strak schema er moest geproefd worden! In een eerder artikel omschrijf ik onze belevenissen van domaine Les Deux Vallées al. Wil je dit nog even terug lezen klik dan hier.

De dag zou niet compleet zijn zonder een glaasje bubbels voor het diner. Wat drink je in de Loire? Juist, een glas Crémant de Loire. Wat was dat genieten zeg! Mocht je deze wijn ooit op een kaart tegenkomen probeer dan eens een glas uit en je zal verbaasd zijn. Velen blijven zweren bij een glas Champagne maar Crémant de Loire mag er ook zeer zeker zijn. Sta open voor wat nieuws en verbreed je horizon.

Ja dit was een zalige dag. Ik mis de Loire stiekem toch wel een beetje. Misschien maar weer eens een tripje inplannen.

DSC08072, angers

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.