Mousserende wijn Torres uitgeroepen tot winnaar Proefschrift

Wijnhuis TorresChileense Torres Cordillera Brut uitgeroepen tot winnaar Proefschrift 2014 – categorie mousserende wijnen

Oprichter van het wijnhuis Torres, Miguel Torres, was een van de eerste Europeanen die mogelijkheden zag in de Chileense wijnbouwcultuur. Aan de voet van het Andesgebergte kocht hij in 1979 een 200 hectare groot landgoed. Hierop besloot hij niet alleen druiven uit de streek, maar ook diverse druivensoorten uit Europa te verbouwen. Inmiddels is de wijngaard uitgegroeid tot de grootste fair trade wijngaard van Chili. Dit bevestigt dat de kansen die Torres destijds zag liggen, er zeker waren. De Chileense Torres Cordillera Brut is dit jaar door Proefschrift uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘mousserende wijnen’.

Het blijkt een gouden greep van Miguel Torres om zijn wijnen ook in Chili te produceren, een land met een van ’s werelds meest geschikte klimaten hiervoor. Niet alleen Torres, maar ook Chili ondervond hier de voordelen van. De knowhow van het wijnhuis was zeer welkom, maar ook de verschillende druivenvariëteiten als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, de installaties voor het maken van klassewijn en de eikenhouten fusten. Torres heeft het beste voor met Chili met de grootste fair trade wijngaard van het land.

Winnende mousserende wijn Torres - Proefschrift 2014Torres Cordillera Brut Pinot Noir

Onderaan de sneeuwtoppen van het Andes gebergte groeien de druiven voor de prachtige mousserende wijn, Cordillera Brut pinot noir. Een Brut die met de frisse en fruitige aroma’s doet denken aan het voorjaar. Een zijdezachte smaak boordevol fruitige tonen van de pinot noir. Kortom een Brut in harmonie. Dit alles heeft geleid tot een winnend resultaat, uitgeroepen door Proefschrift, in de categorie ‘mousserende wijnen’.

Proefschrift houdt deze uitverkiezing elk jaar. Het maakt deel uit van de het Proefschrift Wijnconcours dat elk jaar wordt gehouden en is een initiatief van The Wine & Food Association. Dit jaar was alweer de 26ste editie. Proefschrift beoordeelt de wijnen op uiterlijk, smaak en geur.

– persbericht – 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.