Torres introduceert Pazo das Bruxas

Torres Pazo das Bruxas

Torres Pazo das Bruxas: mystieke albariño wijn uit de Rias Baixas in Galicië

De allereerste albariño wijn van het Spaanse wijnhuis Torres is een eerbetoon aan de folklore en natuur van Galicië, het land van de grote bossen bewoond door mystieke en magische wezens. Deze Galicische heksen vieren hun band met de natuur door middel van rituele dansen en bezweringen.

Het is juist dit gebied dat belangrijk is voor Torres en waar de allerbeste druiven groeien voor deze eerste ‘witte koningin van Spanje’ editie uit de premium range van het Spaanse wijnhuis.

De familie Torres staat bekend om haar verantwoorde en vooruitstrevende manier van ondernemen in een traditionele wereld.  Vooral de constante innovatie op het gebied van duurzaamheid zorgt voor wereldwijde erkenning. Zo ook hier in de Rias Baixas waar de verbouwing van de druif tot in de details voldoet aan de strengste richtlijnen. Het gebied ligt direct aan de kust waardoor het nat en relatief koud is. Om te zorgen dat de trossen niet op de bodem liggen wordt hier de emparrados ranken structuur gebruikt. Naast praktisch is het ook een buitengewoon mooi aangezicht als men de wijngaarden bezoekt.

kaart spanje - torres nieuwe wijnAlbariño druif alias de witte koningin van Spanje

Albariño is de druivensoort uit het Rias Baixas gebied, het uiterste puntje van noordwest Spanje. Bijzonder aan de albariño druif is dat hij een relatief dikke schil heeft en kleine, dicht op elkaar groeiende druiven. Deze sterke trossen groeien in de natte en koele omgeving van Galicië. Het vochtige klimaat maakt het gelijk ook bijzonder kostbare wijnbouw. De druivenranken groeien vaak aan emparrados, een wijnboeren variant van de pergola. Het is een wijn die jong gedronken moet worden om de frisheid van de lichte zuren en tropische vruchten te genieten.

Proefnotitie Torres witte wijn Pazo das Bruxas

De Pazo das Bruxas heeft een intense, schitterende glans en een diepe stroachtige kleur met hinten van appelgroen en goudglans. Op de neus geniet de wijn van een intens aroma van fruit, appels en citroenschil. De smaak is fris met zachte binnenkomst en wordt afgesloten met een lange, elegante afdronk.

Wijn-spijscombinatie

De frisse albariño van Torres is een prachtige combinatie met een voorgerecht. Bijvoorbeeld vis, rauw, gekookt of gegrild. Onze chef denkt dan aan rosé gegrilde tonijn of een volle zachte witte vis. Ook de levendigheid van Pazo das Bruxas past bij een witte kaas, bij voorkeur een harde geitenkaas. De wijn komt het beste tot haar recht bij een temperatuur van 8-10 ° C.

De Torres Pazo das Bruxas is in restaurants en speciaalzaken verkrijgbaar vanaf september 2014. Voor verkoopinformatie neem contact op met Oud Reuchlin & Boelen via het informatienummer +31(0)793634800 of bezoek www.orbwijn.nl of www.torres.es

– persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.