Wijnhuis Torres breidt verder uit door koop wijngaard

Torres breidt verder uit door koop wijngaard  El Albar Lurton. Foto: Jeroen van MierloBodegas Torres versterkt zijn positie in Rueda door de overname van Bodega El Albar Lurton

Na een meerderjarige samenwerking neemt het Catalaans wijnhuis Torres nu de 59 hectare van Rueda wijngaard El Albar Lurton over van het Franse bedrijf, Francois Lurton. Het wijnhuis beslaat twee wijnmakerijen van in het totaal 3025m2. De wijngaard bestaat uit 42 hectare verdejo- en sauvignon blanc druiven, en 17 hectare vrij liggend terrein zodat Torres zelf nieuwe aanplant kan verzorgen. De wijngaard is geheel volgens de principes van duurzame landbouw en verantwoordelijkheid voor het milieu beheerd, gelijk aan de visie van Miguel Torres Sr en Jr.

Bodegas Torres

Bodegas Torres is, als toonaangevend wijnmerk, in 150 landen verkrijgbaar. Sinds de familie in 1870 de eerste wijnranken plantte in Penedès is de naam Torres verbonden met wijn. Al drie eeuwen staan wijnen van deze familie bekend om de kwalitatief hoogwaardige wijnen die het wijnhuis op innovatieve wijze en met respect voor het milieu produceert. In totaal produceren de Bodegas meer dan 50 verschillende merken en zijn wereldwijd actief in meer dan 150 landen. In Spanje heeft Bodegas Torres wijngaarden in Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Jumilla en Costers del Segre en distilleerderijen in Penedès, Priorat, Ribera del Duero en Rioja. Ook beschikken de Bodegas over distilleerderijen in Chili en Californië.

Bodegas Torres

Verdejo

Door de aankoop van dit wijnhuis en deze wijngaarden speelt Bodegas Torres in op een duidelijk toegenomen vraag naar de verdejo wijnen en kan Torres de productie van de Verdeo, die voor 100% bestaat uit de verdejo druif, in eigen beheer significant verhogen.

Bijzonder aan de Verdejo druif is dat hij erg gevoelig is voor contact met zuurstof: daarom worden de druiven vaak in de koelte van de nacht geplukt, zo snel mogelijk geperst en in metalen vaten gegoten. Met behulp van stikstof worden de druiven gedurende dit gehele proces zoveel mogelijk beschermd tegen zuurstof om zo voortijdige gisting te voorkomen.

Waarom koopt Torres, zolang de trend duurt, de verdejo druiven niet in?

Miquel Torres Maczassek, algemeen directeur van wijnhuis Torres, zegt: “Onze filosofie is dat wij het hele proces controleren, van wijngaard tot verkoop. Dit model zorgt ervoor dat wij altijd wijnen van constante en de hoogste kwaliteit aan onze klanten kunnen aanbieden en garant kunnen staan voor de meest optimale zorg voor onze omgeving, de aarde.”

– persbericht –

Gerelateerde berichten

Torres wederom uitgeroepen tot het wijnmerk 2014
Witte wijn Torres Viña Esmeralda
Rode Wijn Sangre de Toro 2010

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.